John Galliano, Pat McGrath i Maison Margiela: Ovako je ŠMINKERKA postigla PORCELANSKI izgled kože

31.01.2024.
RECOMMENDED

Nedelja visoke mode je pozornica za najekstravagantniji spoj mode i umetnosti.

To je mesto gde smo prvi put videli nezaboravni kostim Doje Cat pod imenom Dojas Inferno, u kojem je bila prekrivena crvenim kristalima od glave do pete. Ove godine se za Nedelju visoke mode Zendaya pojavila sa oštrim mikro šiškama, a Jennifer Lopez sa bob frizurom. Naravno, fokus je na dizajnerskim kreacijama – od Sohee Park do Johna Galliana.

Ipak, ovogodišnja Galliano kolekcija za Maison Margielu je bio vrhunac haute couture-a, i nešto što je godinama falilo modnom svetom. U mračnom podzemnom prostoru u sred Pariza prošetali su modeli u komadima od transparentnog materijala, sjajne kože koja liči na porcelan i uskih korseta.

Pat McGrath Margiela Haute Couture 1
@patmcgrathreal

Dramatične siluete kompletirane su šminkom koja je transformisala svakog modela u viktorijansku lutku sa naizgled staklenom kožom. Za neverovatnu šminku je bila zadužena Pat McGrath, koja ima dugu istoriju saradnje sa Galijanom, i koristila je proizvode iz svoje beauty linije Pat McGrath Labs kako bi se postigao krajnji look.

Iako se krajnji look razlikovao od modela do modela, određeni proizvodi su bili osnova svakog izgleda.

Naravno, savršena porcelanska koža počinje sa samom pripremom kože, za koju su McGrath i njen tim koristili Pat McGrath Labs Divine Rose Essence. Zatim je sledio Divine Blush Legendary Glow Colour Balm kako bi se povećao sjaj kože.

14193869 2425013566700954 removebg preview
Pat McGrath Labs Divine Rose Essence serum za kožu
w2000 a3 4 q60 removebg preview
Divine Blush Legendary Glow Colour Balm balzam u boji

Iako će serum i balzam koži dati neverovatan sjaj, još nešto je doprinelo glaziranom izgledu lica na reviji, ali McGrath nije otkrila svoj tajni sastojak. Pretpostavlja se da je u pitanju debeli sloj gela koji imitira efekat stakla.

Što se tiče ostatak šminke, modelima je blajhala obrve i zatim docrtala tanke crte u neutralnim nijansama senke da zameni obrve. Pored toga, tim je koristio Mothership paletu na očima i MatteTrance ruž u crnoj ili duboko crvenoj boji. Preko toga su naneli Lust Gloss sjaj za usne.

Saznaj više:
Povezani članci: