Mastercard i OTP banka: Kada znaš da vidiš ŠUMU od drveta

  29.03.2024.
  RECOMMENDED

  Pošumljavanje predstavlja jedan od najefikasnijih i najisplativijih načina za borbu protiv klimatskih promena, a akcijom Mastercarda po nazivu Priceless Planet planirano je da se zasadi 100 miliona stabala na 18 lokaliteta širom sveta i to sa posebnim fokusom na primenu najbolje naučna praksa prilikom identifikacije novih projektnih lokacija i odabira odgovarajućih vrsta drveća. 

  KAKO MASTERCARD POMAŽE PLANETI?

  Sa više od 46.000 otvorenih paket računa i aktiviranih mobilnih novčanika za manje od tri meseca, krajem prošle godine klijenti OTP banke doprineli su nastanku novih šuma u okviru koalicije Priceless Planet, incijative koju realizuje kompanija Mastercard. Klijenti OTP banke, kao jedine banke u Srbiji koja podržava ovaj veliki projekat pošumljavanja planete, u protekle tri godine uticali su na nastanak novih šuma, i to sa skoro 80.000 stabala širom sveta. 

  U saradnji sa organizacijom Conservation International i World Resources institutom, Priceless Planet koalicija ima za cilj da doprinese smanjenju posledica klimatskih promena. Svi klijenti OTP banke koju su do kraja ovog oktobra aktivirali Apple Pay, odnosno Google Pay uslugu ili otvori Fluo, Praktik, Prestiž ili Klasik paket račun postali su deo najvećeg „zelenog društva“ na svetu i pomogli u očuvanje biljnog i životinjskog sveta

  OTP banka Srbija je proglašena za Društveno odgovornu kompaniju godine na tradicionalnoj svečanoj dodeli nagrada Srpske asocijacije menadžera, kao kompanija koja je u 2022. godini pokazala izuzetan doprinos i odgovorno ponašanje prema društvenoj zajednici.

  Održivost je u srži poslovanja OTP banke, o čemu govori i činjenica da je tema prošlogodišnjeg izdanja Generator Zero projekta bila smanjenje karbonskog otiska, traženi su projekti i rešenja koji će doprineti dekarbonizaciji i smanjenju emisije štetnih gasova, a Mastercard je bio jedan od partnera. Ovo partnerstvo će biti nastavljeno i u novom izdanju Generator Zero konkursa koje će uskoro biti objavljeno.

  Saznaj više:
  Povezani članci: