Matthew Williams napušta Givenchy

    Nakon tri godine, američki dizajner napušta francusku modnu kuću.
    01.12.2023.
    RECOMMENDED

    Na mestu kreativnog direktora modne kuće Givenchy više neće sedeti Matthew Williams, američki dizajner, koji je ugovor sa francuskim modnim brendom potpisao pre samo tri godine. Williams napušta Givenchy u januaru sledeće godine, a njegova poslednja kolekcija biće ona za jesen – zimu 2024.

    Williamsov odlazak se zapravo poklapa sa istekom njegovog ugovora u ovoj kući, a potvrđujući svoj odlazak za WWD, koji su prvi preneli vest, dizajner je rekao da je vreme koje je proveo u Givenchyju bilo „ostvarenje životnog sna“.

    – U protekle tri godine trudio sam se da održim nasleđe gospodina Huberta de Givenchyja živim, unoseći u njega sopstvenu kreativnu viziju i želim iskreno da zahvalim studiju, Renaudu de Lesquenu i LVMH-u, na tooj neverovatnoj prilici, izjavio je dizajner.

    Predsednik i izvršni direktor Givenchyja, De Lesquen, takođe je zahvalio Williamsu u svojoj izjavi „na energiji koju je utkao u Givenchy„.

    – Njegove kolekcije, kreativne i savremene, pokrenule su novu dinamiku u našoj kući i pronašle svoju publiku. Pridružujem se svima, koji su imali zadovoljstvo da rade sa Matthewom, u željama da uspe u svojim sledećim poduhvatima, izjavio je De Lesquen.

    Williamsova prva kolekcija za Givenchy bila je ona za jesen 2021, kada je pokrenuo „novi zamah na međunarodnoj sceni“, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama i u Japanu, gde je njegov modernizovan asortiman proizvoda naišao na veliko odobravanje.

    Pored Givenchyja, dizajner vodi i sopstveni brend, 1017 Alyx 9SM, osnovan 2015, koji je bio na užem spisku za LVMH nagradu za mlade modne dizajnere.

    Ko će ga naslediti na mestu kreativnog direktora u Givenchyju, još uvek nije poznato.

    Fotografija: @contracoutura

    Saznaj više:
    Povezani članci: