Instagram sada želi da bude i BeReal?

  19.12.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/bereal_cover.jpg

  Dobro ste pročitali naslov, Instagram želi da bude BeReal. I ne samo da želi, nego je i preuzeo korake da to i postane. I to nije jedini novitet na ovoj platformi!

  Instagram testira novu funkciju pod nazivom Candid Challenges, ali je u poređenju sa njenom svrhom jedina razlika u odnosu na BeReal u imenu. Alessandro Paluzzi, programer koji radi na njenom razvijajnju, potvrdio je da je reč o internom prototipu, ali je odbio da pruži dodatne detalje.

  Ono što znamo je da bi to trebalo da izgleda ovako: videće obaveštenje u različito vreme svakog dana da napravite fotografiju svog okruženja. Nakon što dobijete upit, Insta kamera će se takođe otvoriti sa prednjim i zadnjim strelicama i daće vam prozor od dva minuta da napravite fotku. Sadržaj koji se deli putem izazova pojaviće se traci sa story-ima. BeReal who?

  Kao što smo na početku napomenuli, ovo nije jedini novitet. Instagram polako uvodi i grupne profile, a na njemu ćete moći da postavite sadržaj vidljiv samo drugim članovima grupe, tako da ono što postavite nije vidljivo ostalim pratiocima i nigde se ne objavljuje na vašem ličnom profilu.

  Kada grupni profili postanu dostupni svima, moći ćete da kreirate novi tako što ćete prvo otići na svoj lični profil gde ćete u donjem desnom uglu videti mini ikonu fotografije vašeg profila. Dok ste tamo, u gornjem desnom uglu moći ćete da pritisnete dugme sa znakom plus i počnete sa kreiranjem sadržaja. Kada kreirate profil, možete odabrati kojim prijateljima želite da se pridružite i pristupite objavljivanju.

  Ova funkcija još uvek nije dostupna svim korisnicima Instagrama, ali Meta tim je objavio da je uskoro možemo očekivati. Da li ste spremni da Instagram postane timska BeReal igra? 

  Saznaj više:
  Povezani članci: