U pripremi je „Harry Potter“ serija?

    06.04.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_HP.jpg

    „Harry Potter“ filmovi jedan su od najvećih kulturnih fenomena u protekle dve decenije. Ipak, u poslednjih nekoliko godina zbog transfobičnih tweet-ova J. K. Rowling, autorke istoimenog romana, oko ove planetarno popularne franšize počele su da se nadvijaju brojne kontroverzne. Uprkos tome, stiže vest da je u pripremi „Harry Potter“ reboot.

    Najavljeno je čak sedam sezona, a svaka od njih će se zasnivati na jednoj od sedam knjiga J. K. Rowling. Autorka još uvek nije potpisala nikakav ugovor i neće biti kreatorka serije, ali izvori navode da će ona imati određeni nivo učešća u produkciji kako bi osigurala da adaptacija ostane lojalna originalnom materijalu. U seriji bi svaka od sedam knjiga bila detaljnije istražena, jer su mnoge linije radnje i likovi iz izvornog materijala izmenjeni, kompresovani i izbrisani kako bi najbolje odgovarali formatu filma. Warner Bros. Discovery pregovara o produkciji nove TV adaptacije, a serija bi trebalo da se emituje na HBO-u. 

    U „Harry Potter“ filmovima glavne uloge tumačila je čuvena trojka: Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint, ali još uvek nema podataka o tome da li će se neko od njih pojaviti u seriji, odnosno da li će ona uopšte uključiti bilo koga iz originalne postave. Reakcije na društvenim mrežama su, u najmanju ruku, pomešane. Dok se jedni protive ovoj ideji prevashodno jer se protive stavovima autorke, čak i vatreni fanovi obožavane sage smatraju da će ovaj poduhvat urušiti ikoničnost filmova i ne možemo da se ne složimo. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: