Instagram testira novu opciju kojom ćemo moći da kontrolišemo sopstveni feed

    15.09.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/instaface_cover.jpg

    Instagram platforma trenutno testira opciju Favorites koja će omogućiti korisnicima da biraju čiji sadržaj žele primarno da gledaju. Instagram algoritam je nauka za sebe i od plasiranja u etar platforme, isti se konstantno menjao. Recimo, 2016. godine platforma je promenila način na koji početna strana funkcioniše, odnosno algoritam je umešao prste, a hronološki red sadržaja je otišao u zaborav.

    Ova najnovija opcija deluje kao najzdravija (u granicama zdravog u digitalnom svetu) jer nam dopušta da odaberemo favorite, odnosno ljude čiji sadržaj rado konzumiramo, koji nam prija i redovno pratimo i samim tim će njihove objave dobiti prvenstvo nad ostalim. Iako verovatno inicijalna ideja nije bila suvo dobronamerna (pitanje je koliko ih je digitalnoj sferi uopšte bilo), kraljni cilj to definitivno može biti. Ova funkcija podseća na jednu od pređašnjih – bliski prijatelji – mogućnost deljenja priča sa ljudima koje smo sami selektovali.

    Pomenuta opcija trebalo bi da se pojavi u podešavanjima, u tabu sa istim nazivom, dakle Favorites, pomoću koje će korisnici birati koliko naloga žele da stave na listu. Instagram zapravo konstano testira nove opcije, menje ili više uspešno – sakrivanje lajkova, poboljšanje politike privatnosti i slično. Ostaje nam da i sami testiramo novu opciju i vidimo koliko će i da li će uopšte biti uspešna.

    Saznaj više:
    Povezani članci: