Italijanska pica je davnih dana napravila dva tabora i tu jednostavno nema pomirenja: oni koji je aposlutno obožavaju i oni koji ne mogu da je smisle. Stoga će verovatno nekima biti iznenađenje, a drugima logičan ishod, da se najbolja pica na svetu ne nalazi u Italiji, već u Francuskoj – i to Parizu. Najboljom picom na svetu u okviru renomiranog izbora „50toppizza“, sa sedištem u Italiji, od strane iskusnih gastronoma i hedonistisa, proglašena je picerija Pepe u Parizu. Zapravo, možemo reći da Italijani i Francuzi dele pobedu, budući da iza najbolje pice stoji Italijan poreklom iz Napulja, Giuseppe Cutraro „Pepe“, čiji je nadimak ujedno i ime poznate picerije. Na takmičenju je drugu nagradu osvojila picerija Via Toledo iz Beča, a na trećem mestu se nalazi Fratelli Figurato iz Madrida. Kada je naš region u pitanju, u top pedeset pica ponovo se našla beogradska picerija Majstor i Margarita, koja se nalazi na 43. mestu.
Giuseppe je 2019. godine na svetskom takmičenju za najbolju picu u Napulju odneo prvo mesto u kategoriji „najbolja savremena pica“, a tom prilikom je učestvovalo 1000 picerija širom sveta. Nakon ove pobede, odlučio je da u Parizu pokrene svoj brend. Restoran je, pretpostavljate, uvek pun. Pepe se specijalizovao na savremenim picama i receptima, koji na tradicionalne osnove dodaju ukuse novih vremena. Pobednička pica na sebi ima sos od žutog paradajza (koji je slađi od crvenog), a na nju su naređani dve godine stara Parma šunka, sir provolone i bivolja mocarela, pečeni badem i organski džem od smokve. Naravno da je najbitniji sastojak testo ili je makar tako ako pitate Italijane, pa ne iznenađuje činjenica da je Pepe upravo opsednut njime. On veliku pažnju usmerava ka posebnoj tehnici mešanja testa, a koristi specijalno brašno Nuvola, naručeno iz posebnog napuljskog mlina. Strogo vodi računa i o rigoroznom poštovanju redosleda mešanja sastojaka. Na meniju se nalazi i pica „Kraljica Tartufo“, sa Terra San Pietrese kremom od tartufa, mocarelom, prženim pečurkama, svežom bivoljom straćatelom iz Pulje, prženim lešnicima i letnjim tartufima. Koju biste pre probali?