Naomi Osaka priprema dokumentarac o svom životu: Evo zašto mu se radujemo

    08.07.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/naomicover.jpg

    Naomi Osaka je jedna od najtalentovanijih teniserki na svetu, jedna o kojoj se najviše priča u poslednje vreme, a sada stiže na male ekrane i jedan intiman uvid u njen život. Od toga kakve se sve odluke moraju doneti kada se penje stepeništem ka vrhu, do toga kako se odgovara na pritisak javnosti – sve to saznajte u najnovijem dokumentarcu u Netflix produkciji koji će se prikazati u tri epizode od 16. jula.

    Ovaj intimni portret odgovara na mnoga pitanja koja su se postavljala u vezi sa Naomi i njenim odlukama: kakav je osećaj biti jedna od najboljih teniserki na svetu? Iako verovatno svi intuitivno pomišljamo da mora biti fenomenalan, svaki uspeh sa sobom vuče i višestroku borbu – borbu sa sobom, pritiskom i okolinom i naposletku borbu za opstanak na vrhu.

    Kako sama Naomi naglašava, niko ne zna koliko je zapravo odricanja potrebno napraviti na putu do uspeha. Povrh svega, niko ne priprema vrhunske sportiste ili javne ličnosti na talas pažnje koji ih neizbežno zapljusne kada postignu svetski uspeh. A to je svakako razgovor koji je bitan i koji se od skora vodi kako u sportskoj areni tako i na društvenim mrežama.

    Jer floskula da kada si na vrhu sve je u redu i nema problema je toliko pogrešna, kao i to da su uspeh i pare razlog da problemi ne postoje a i ako postoje nisu bitni jer imaš sve to što imaš i nemaš prava da se buniš ili žališ. Ali ako pogledate samo slučaj Britney Spears onda shvatite kako kada si poznat odjednom svi imaju pravo glasa u tvom životu – porodica, sponzori, fanovi… Neretko se dešava da se u toj buci izgubi sopstveni glas. Naomi u ovom dokumentarcu govori upravo o tome i kako se rodila strast da se bavi sportom – rođena je iz ideje da želi da pomogne svojoj mami da prestane da radi, jer je konstantno radila prekovremeno kako bi prehranila porodicu i znala da noći provodi spavajući u autu.

    Naomi priznaje da je dugo povezivala svoje uspehe na terenu sa ličnom vrednošću. To je dovelo do toga da se u jednom momentu zapita – ko je Naomi Osaka kada nije na terenu? Povodom njenog nedavnog povlačenja sa turnira u Wimbledonu zarad očuvanja mentalnog zdravlja, i mi smo se zapitali da li je okej ne biti okej i duboko se poklanjamo Naomi i njenoj hrabrosti kako u sportu, tako i u životu.

    Naomi nije samo vrhunska teniserka, već jedna kranje odvažna žena koja se u svetu u kom konstantno slušamo kako i šta treba da radimo, ipak usuđuje da sluša sebe. Pogledajte trejler i uverite se o čemu pričamo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: