Voće i povrće proverenog kvaliteta na Maxi pijaci

    29.01.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/maxi_pijaca_cover.jpg

    Za one koji žele da budu sigurni da su svakog dana napravili dobar izbor i da je voće i povrće koje biraju za svoju porodicu provereno, kvalitetno, sveže i pažljivo odabrano tu je Maxi pijaca.

    Širok asortiman voća i povrća ostavlja prostor da se bira između onih tradicionalnijih namirnica poput jabuka, šljiva, paradajiza, krompira i to sorte za pomfrit, kuvanje i pečenje, ali i onih koje pružaju inovativne ideje za zanimljive recepte u kuhinji, kao što su različite vrste pečuraka za gulaš ili rižoto ili avokado specijalne sorte Hass koji je uvek zreo i spreman za jelo.

    Partnerstvo sa lokalnim dobavljačima svežeg asortimana gradi se godinama, a zahvaljujući njemu se obezbeđuje tako širok izbor kvalitetnog i pažljivo uzgajanog voća i povrća na rafovima Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica. Plodove sa domaćih njiva uzgajaju ruke više od 110 domaćinstava u Srbiji. U periodima kada su dostupni proizvodi domaćeg porekla, kupcima su na raspolaganju kulture iz najlepših delova naše zemlje, poput paradajza, krastavaca, luka, jabuka, lubenica, šargarepe. Bogatstvo domaćih plodova tada se oseća i u ukusima lubenica koje dolaze iz Ašanje, paradajza i krastavaca iz Saraoraca, malina, borovnica, kupina, jagoda i ribizle iz Sopota…

    U kvalitetu svakog proizvoda prepoznaje se i trud i zalaganje proizvođača, kao i posvećenost standardima kvaliteta i međunarodno iskustvo kompanije Delez Srbija. Tako, put od njive do trpeze podrazumeva strogu kontrolu kvaliteta i bezbednosti namirnica, garantovanu sledljivost kao i kontrolisan proces proizvodnje.

    U cilju potpune kontrole proizvoda privatne robne marke, kompanija Delez Srbija sprovodi niz aktivnosti kojima u potpunosti kontroliše ceo sistem proizvodnje, od polja do radnje.

    Putem audita o bezbednosti hrane kompanija se informiše o uslovima i načinu proizvodnje i skladištenja svežeg voća i povrća i proverava u kojoj meri se dobavljač pridržava preduslovnog programa – dobre proizvođačke i higijenske prakse. Odmah čim se voće i povrće isporuči u magacin Distributivnog centra obavlja se kvalitativni i kvantitativni pregled, što podrazumeva obaveznu proveru ispravnosti deklaracije, proveru kvaliteta i higijenskog stanja ambalaže, dok se senzornim pregledom utvrđuje stanje artikala prema internim dokumentima i kriterijumima kvaliteta. Dobavljači su takođe u obavezi da prilikom isporuke, po ustanovljenom ritmu dostavljaju analize o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda izdate od strane ovlašćene laboratorije. Potpuna ispravnost svih analiza je uslov za prijem namirnica u magacin Distributivnog centra i samo na taj način u potpunosti kontrolisan, kvalitetan i bezbedan proizvod stiže na rafove Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica.

    Bez obzira na sezonu, Maxi pijaca se trudi da širinom asortimana, uvek svežim i kvalitetnim voćem i povrćem probudi sva čula kupaca, ali i da ih inspiriše na zdravije izbore.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1611054749560454-18.png

    Saznaj više:
    Povezani članci: