Daniel Lee je novi kreativni direktor brenda Burberry

  28.09.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/burberry_cover.jpg

  Nakon skoro mesec dana nagađanja, konačno smo dobili zvaničnu potvrdu da Riccardo Tisci odlazi sa svog mesta kreativnog direktora brenda Burberry, a da na njegovo mesto stiže Daniel Lee. Lee počinje sa radom već sledećeg ponedeljka, a vest je natempirana tako da prati nedavno održanu Burberry reviju za proleće/leto 2023, za koju je potvrđeno da je Tiscijeva poslednja.

  Verovali ili ne (nama se čini pomalo neverovatno) ali Tisci je na čelu legendarnog britanskog brenda proveo čitavih pet godina, nakon dvanaest godina u kojima je vodio Givenchy. Za to vreme, radio je na tome da brend uvede u novu eru i probliži mlađoj publici – redizajnirao logo, promenio i modernizovao celu ponudu.

  Lee, koji se probio u prve redove dizajnerskih imena tako što je udahnuo novi život brendu Bottega Veneta, biće prvi dizajner britanskog porekla koji će voditi Burberry od 2016. godine, a brend se nada da će upravo on dati novu formu pojmu britanskog luksuza i redefinisati njegov kontekst. Svoju prvu kolekciju za Burberry, Daniel Lee će prikazati na Nedelji mode u Londonu sledećeg februara.

  Saznaj više:
  Povezani članci: