Nova era luksuznog brenda: kreativni direktor brenda Burberry reinterpretirao tradicionalni trench

    Daniel Lee je predstavio svoju dugo očekivanu Burberry kolekciju za leto 2024, četvrtog dana Londonske nedelje mode. Gosti su se smestili na bujnom Highbury Fields-u, gde je šator bio postavljen posebno za ovu priliku.
    19.09.2023.
    RECOMMENDED

    Fokus Daniel Lee-a posebno je bio usmeren na aksesoare, kao i na reinterpretaciju istorijskog trench kaputa koji je učinio ovaj brend kultnim. Dizajner je otvorio svoju drugu uniseks Burberry reviju sa tamnim i radnim verzijama klasičnog trench-a, sa niskim vezivanjem u struku (ponavljajući motiv kroz celu kolekciju), uparenim sa šarenom torbom na preklop i cipelama sa rajsfešlusima.

     Trench kaputi sa podignutim okovratnikom pretvoreni su u komplete koji oponašaju suknje sa sakoom, kožni prsluci su ojačali siluetu, a belo-crni komadi sa printovima lanaca i teških alatki vladali su scenom. Takođe, brend je eksperimentisao  printovima voća – kao što su plave pantalone sa jagodama i topovi istog dezena, ili apstraktne trešnje – u kompletima džempera i šortseva.

    Lee ima suptilan, ali magičan pečat kada su u pitanju detalji i veština. Ponekad se to nazire u manje ležernim odvojenim komadima: svileni naborani plavi sako ili sivo-zelena tkanina sa odgovarajućim resama. Što se tiče obuće, Lee je predstavio neku vrstu hibridne sandala-čarape, zajedno sa cipelama na pertlanje prekrivenim ružama i masivnim i ravnim cipelama sa šljokicama. Asortiman polukružnih torbi preko tela napravljenih od najlona sigurno će postati sledeća velika „It“ torba za ljubitelje Burberry brenda.

    Dok je Lee-jev debi za Burberry bio pun ekstremnog mešanja boja i hrabrosti, ova druga kolekcija ima više utilitarni osećaj sa manje maksimalnog pristupa. Potrebno je vreme da se estetika izgradi kada novi kreativni direktor dolazi u modnu kuću – a Lee-jev naklon britanskoj kulturi savršeno odražava sledeću eru brenda Burberry.

    Pogledajte deo kolekcije u galeriji:

    Photo: @newestcool

    Saznaj više:
    Povezani članci: