Šta je ujedinilo poznate u našoj zemlji u jednom videu?

  22.05.2024.
  RECOMMENDED

  Profesori, pevači, glumci, sportisti, influenseri i druge uticajne ličnosti, glavni su akteri videa o koji obilazi našu zemlju. Naime, u videu u kojem su dali javnu podršku glumici Mileni Radulović i još 14 devojaka koje više od tri godine čekaju na presudu, ujedinili su se poslavši snažnu poruku – hajde da nam svima bude važno, hajde da žrtve na suđenjima ne prolaze kroz ponovnu traumatizaciju.

  Ovaj video prikazuje stvarnost  – zastrašujuća pitanja koja im je tokom svakog ročišta postavljao advokat optuženog. Na taj način, posle svakog ročišta, devojke su naterane da ponovo oživljavljavaju najdublja i najbolnija sećanja, i to u prisustvu porodice, prijatelja i celokupne javnosti. Od njih 15, sedam prolazi kroz sudski proces.

  Pitanja koja su devojkama postavljana na suđenju trebala bi biti predmet rasprave, a samo neka od njih se mogu čuti i u videu.

  WhatsApp Image 2024 05 22 at 09.58.54 f4debaf1

  Šta je ujedinilo poznate?

  Kampanja nazvana 1236 dana ima za cilj da osnaži javnost i utiče na pozitivne promene u društvu. Ovaj simboličan naziv predstavlja broj dana koji je prošao od momenta prijave, do poslednjeg ročišta, na kojem i dalje nije donesena presuda. Pre lansiranja samog videa, postavljeni su bilbordi koji su intrigirali Beograđane sedam dana, a na kojima su se odbrojavali dani do još jednog ročišta u nizu koje nije urodilo plodom.

  U kampanji suučestvovali: Vesna Stanojević, Nataša Bekvalac, Seka Aleksić,  Mihail Dudaš Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi.

  Postavljali su pitanja na koja ne možemo i ne želimo da zamislimo, da ikada odgovaraju naše sestre, ćerke, majke ili devojke.

  Pogledajte video i saznajte kako izgleda podrška.

  Foto: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: