Sneak Peak: Nove fotografije iz The New Look, serije o Christianu Dioru koju uskoro gledamo

17.11.2023.
RECOMMENDED

Iako je mnogo knjiga napisano, snimljeno više dokumentaraca i video priča (evo jedne dobre na youtubeu), igrana serija i film o Christianu Dioru još uvek nisu. Reditelj Todd A. Kessler rešio je da ispravi tu nepravdu. Za seriju The New Look, koja obrađue život i delo slavnog dizajnera, angažovao je Bena Mendelsohna kao Christiana, Maise Williams koja igra njegovu sestru Catherine, Juliette Binoche kao Coco Chanel i Johna Malkovicha kao Luciena Lelonga.

Iako nema veze sa Danom zaljubljenih već se njena radnja vrti oko Drugog svetskog rata, serija počinje sa prikazivanjem 14. februara, na Apple TV+, a zatim će se svake srede, do 3. aprila, emitovati po jedna epizoda. 

Inspirisana stvarnim događajima i snimana ISKLJUČIVO u Parizu, serija The New Look prati slavne dizajnere koji, uprkos tome što prolaze kroz strahote Drugog svetskog rata, lansiraju modernu modu (sem Diora, Chanel i Lelonga, tu su i Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga i mnogi drugi).

 

Nove slike obećavaju, ali ono što podjednako uzbuđuje jeste soundtrack koji potpisuje Jack Antonoff, dobitnik Grammy nagrade (fun fact: muž Margaret Qualley koji sarađuje sa najboljim muzičarima današnjice uključujući Taylor Swift).

Soundtrack sadrži obrade popularnih pesama od ranih do srednjih godina 20. veka, koje izvode Bleachers, Florence Welch, Lana Del Rey, Matty Healy iz The 1975, Beabadoobee, Nick Cave, Perfume Genius i drugi. 

Saznaj više:
Povezani članci: