Tom Shelby is back: Prve fotografije sa snimanja filma „Peaky Blinders“

02.10.2024.
RECOMMENDED

By order of the Peaky Blinders… Tommy Shelby is back. I tako i bi. Netflix je objavio prve zvanične fotografije sa snimanja filma Peaky Blinders. Cillian Murphy vraća se u ulogu koja ga je proslavila, ovog puta na velikom platnu.

peaky blinders tom shelby cillian murphy

Netflix je prvim fotografijama sa seta, na kojima s Murphy ponovo pojavljuje u ulozi ozloglašenog vođe gangsterske bande iz Birmingema, zvanično potvrdio početak novog poglavlja o ovom junaku.

Snimanje filma odvija se pod rediteljskom palicom Toma Harpera, koji je već poznat ljubiteljima serije s obzirom na to da je režirao dve njene epizode. Serija je svoju premijeru imala 2013. godine, u produkciji BBC-ja. Završena je šestom sezonom 2022. godine, međutim priča o Tommyju Shelbyju još uvek nije gotova.

Kreator serije Steven Knight preuzeo je ulogu scenariste za ovaj filmski projekat, a pored njega i Murphyja, producenti filma su Caryn Mandabach i Guy Heeley.

peaky blinders tom shelby cillian murphy

Cillian Murphy… i još neka poznata imena

Za sada detalji o zapletu filma i ostalim članovima glumačke ekipe drže u strogoj tajnosti. Samo nekoliko dana pre prvih fotografija, najavljeno je i da će se čuveni glumac Tim Roth pridružiti glumačkoj postavci. Nešto ranije, potvrđeno je da će se filmskoj ekipit pridružiti i Rebecca Ferguson, kao i Barry Keoghan, Murphyjev sunarodnik, koji će tumačiti misterioznog junaka u filmu.

4O2HFUQY4FGFJIQIXB7MVKMLA4

Murphy se vraća ulozi koja ga je proslavila sa svežim statusom oskarovca, nakon što je prošle godine osvojio nagradu za najboljeg glumca zahvaljujući ulozi J. Roberta Oppenheimera u filmu Christophera Nolana. Ako je suditi po prvim najavama, film Peaky Blinders obećava da se Tom Shelby vraća u svet kriminala u svom spektakularnom maniru, na način koji će zacementirati njegov kultni status.

Datum premijere filma Peaky Blinders još uvek nije poznat, a prema dosadašnjim procenama to zasigurno neće biti pre druge polovine 2025. godine.

GPS2as3XoAAB3tI

Foto: Netflix, X

Saznaj više:
Povezani članci: