Peaky Blinders stiže na veliko platno?

  Birmingemska banda, jedna od najvoljenijih gangsterskih serija ikada, biće pretočena u film. Kada, kako i zašto?
  06.01.2024.
  RECOMMENDED

  U ekskluzivnom razgovoru za Radio Times-om, režiser Steven Knight, potvrdio je da će uprkos ranijim odlaganjima sada definitivno završiti rad na scenariju za film. Knight je nagovestio da bi i sa produkcijom filma mogli početi vrlo brzo. Plan je da se sa snimanjem počne već sredinom 2024. godine.

  Nakon nedavno završene šestosezonske serije, fanovi s nestrpljenjem očekuju filmsku adaptaciju. Iako se detalji o glumačkoj postavi još uvek drže u tajnosti, očekivanja su velika da veća ne mogu biti. Pogotovo ako govorimo o povratku Cilliana Murphya u ulozi Thomasa Shelbya koji bi mogao biti njegov prvi projekat nakon filma Oppenheimer.

  Snapinsta.app 365306664 838847980930328 3490757980913904229 n 1080

  Peaky Blinders kao jedna od najpopularnijih krimi-drama današnjice

  Od premijere 2013. godine, pa sve do danas ostvarenje Peaky Blinders je postepeno sticalo sve veću ali i posvećeniju publiku. Knight je u svojim izjavama u vezi sa snimanjem filma izrazio želju da ujedini fanove serije tako što će ih sve okupiti i u bioskopskom okruženju. Ono će verujemo predstavljati posebno iskustvo ukoliko uzmemo u obzir prethodno iskustvo režisera, složiće se sa nama ljubitelji kinematografije.

  Peaky Blinders

  Ukoliko uzmemo u obzir rediteljevo veliko iskustvo, ne bi bilo pogrešno očekivati da će poznati serijal, na filmskom platnu, biti predstavljen u potpuno novom ruhu.

  Podsetimo, radnja serije smeštena je u u 1919. godinu, u posleratnom razdoblju. Nakon Prvog svetskog rata. Steven Knight istražuje borbe kriminalnih bandi koje se suočavaju sa posledicama rata koje sežu do velikih nacionalnih i ekonomskih problema koji se tiču čitave nacije. Serija je fokusirana na moćnu bandu Peaky Blinders, kojom upravlja ratni heroj Thomas Shelby i njegova porodica. Od različitih zločina, do porodične i ljubavne drame.

  Pored serije Peaky Blinders, režiser može da se ponosi bogatom filmografijom i priznatim delima poput Dirty Pretty Things, Locke, Eastern Promises i Spencer. Ova godina je puna iznenađenja kada je reč o kinematografiji, saznajte još i koja nas druga velika filmska ostvarenja očekuju u ovog godini.

  Pored ovoga, postoji bitan sklop koji se ne nalazi među zvaničnim vestima, informacijama i predviđanjima u vezi sa Brimingemškom bandom. Reč je o stilu i atmosferi. Reč je o kodeksima i manirima. Kako ovaj diskurs zaslužuje poseban tekst, očekujte ga u nekom od narednih objava na BURO.MEN.

  Foto: @peakyblindersofficial

  Saznaj više:
  Povezani članci: