TOP LISTA: Ovo su filmovi koje željno iščekujemo u 2024.

    01.01.2024.
    RECOMMENDED

    Samo što se oporavio od posledica pandemije, Holivud je zadesila nova nevolja – štrajk glumaca i scenarista, zbog čega su brojna snimanja i premijere odložene za nekoliko meseci do godinu dana. Štrajk je okončan, a filmska industrija radi punom parom. Nakon velikih premijera koje smo imali u 2023, a od čega su dve najveće Barbie i Oppenheimer, naslućuje se da će 2024. biti još uzbudljivija. Posebno nas raduje drugi deo ostvarenja Dune, ali tu su i drugi filmovi – adaptacije poznatih klasika, filmovi o superherojima, nastavci …

    Ovo su najiščekivaniji filmovi u 2024. prema sajtu Rotten Tomatoes.

    DUNE

    Nakon što se pridružio Chani i narodu Fremen na ratnom putu osvete, mitsko putovanje Paula Atreidesa se nastavlja. U glavnoj ulozi i dalje gledamo Timotheeja Chalameta (ovo su njegovi filmovi koje obožavamo), kao i Zendaju, kojima se pridružuju Florence Pugh, Léa Seydoux, Austin Butler i Christopher Walken. Premijera – prvi mart.

    CHALLENGERS

    Još jedan film u kojem predivna Zendaya ima glavnu ulogu – gledamo je u svetu kompetitivnog tenisa, u kojem se našla u ljubavnom trouglu. Film je režirao voljeni Luca Guadagnino, a sem Zendayje, u glavnim ulogama gledamo Josha O’Connora i Mikea Faista. Film u bioskope dolazi 26. aprila.

    MEAN GIRLS

    Candy, Regina, Karen i Gretchen – poznate Plastičarke, ponovo na okupu? To je vest koju slave svi ljubitelji filma Mean Girls. Adaptaciju ovog kultnog ostvarenja, u formi filmskog mjuzikla, a koji u bioskope stiže 12. januara 2024. radila je Tina Fey (koja je radila i na originalu), film režiraju Arturo Perez Jr. i Samantha Jayne, a omiljene likove igraju Angourie Rice (Candy), Reneé Rapp (Regina), Bebe Wood (Gretchen), Avantika Vandanapu (Karen) i Christopher Briney (Aaron).

    MADAME WEB

    Madame Web je Dakota Johnson, a osim nje u filmu igraju Sydney Sweeney, Adam Scott i Zosia Mamet. Režija – S.J. Clarkson, a premijera je zakazana za 14. februar.

    GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE

    Novi nastavak filma i dalje prati porodicu Spengler, koja se ovog puta udružuje sa originalnim pripadnicima tima „Ghostbusters“. U glumačkoj postavi gledamo poznata lica kao što su Carrie Coon, McKenna Grace, Finn Wolfhard i Paul Rudd, i neka nova – Kumail Nanjiani i Patton Oswalt. Film stiže u bioskope 29. marta.

    THE FALL GUY

    Sjajna ekipa radila je na adaptaciji TV serije iz 80-ih, o kaskaderu koji radi kao lovac na glave, a kojeg tumači Ryan Gosling. Njegovu partnerku igra Emily Blunt, a film je režirao David Leitch. U bioskopima od 3. maja.

    BACK TO BLACK

    Biografski film o Amy Winehouse, u režiji Sam Taylor-Johnson. Amy je Marisa Abela, a film stiže u bioskope 10. maja.

    JOKER: FOLIE A DEUX

    Definitivno najiščekivaniji film u 2024, i to samo zato što Lady Gaga igra Harley Quinn, a Joaquin Phoenix Jokera. Bukvalni prevod novog ostvarenja Todda Philipsa glasi Ludilo u dvoje, a u pitanju je najluđa ljubavna saga DC Comicsa. U ostalim ulogama gledamo Zazie Beetz , Brendana Gleesona i Catherine Keener, a premijera je zakazana za 2. oktobar.

    Saznaj više:
    Povezani članci: