5 filmova koje ne možemo da dočekamo

07.12.2023.
RECOMMENDED

Godina 2023. je na izmaku i uveliko pravimo liste najboljih filmova koje smo pogledali, razmišljajući o ostvarenjima koja nam stižu u 2024, a opet, ne smemo da zanemarimo činjenicu da će u naredne tri nedelje svet postati bogatiji za Willija Wonku Paula Kinga sa fenomenalnim Timotheejem Chalametom u glavnoj ulozi (u naše bioskope film stiže 9. decembra), za Rebel Moon, Aquaman and Lost Kingdom i filmove koji nam stižu na Netlix Maestro i May December, a koji ne možemo da dočekamo.

Dune 2 je odložen za sledeću godinu, ali pre toga ćemo Zendayju gledati u jednom romantičnom sportskom filmu!, a predstavljamo još neka ostvarenja koja jedva čekamo, a koja će biti prikazana do kraja ove i početkom sledeće godine.

Maestro 

Još jedan film o kojem se mnogo pričalo ove godine, a premijera nije bila ni blizu – samo što su izašle fotke, raspravljalo se o tome da li je maska Bradleyja Coopera kao karikatura lika i dela poznatog američkog kompozitora Leonarda Bernsteina. Film Maestro režirao je i u njemu igra Bradley Cooper, dok glavnu žensku ulogu, kompozitorovu suprugu tumači Carey Mulligan.  

U fokusu filma je i Bernsteinov odnos sa njegovom suprugom Feliciom Montealegre, film se borio za Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu, kratak bioskopski život imao je u novembru, a mi ga od 20. decembra gledamo na Netflixu.  

May December  

Ne možemo da dočekamo ni američku dramu Todda Haynesa i scenariste Samy Burch, koja je okupila zvezdane zvezde u glavnim ulogama – Natalie Portman i Julianne Moore. Natalie igra glumicu koja putuje u Džordžiju da se upozna sa kontroverznom ženom koja je u javnosti poznata zbog 23 godine duge veze sa partnerom, koja je započela kad je on imao 13 godina.  

Film je premijerno prikazan u Kanu ove godine, u odabrane bioskope je stigao prošlog meseca a mi ga gledamo na Netflixu od 1. decembra.  

Saltburn 

Ovo je film o kojem se mnogo pričalo u 2023. Premijeru je imao na pedesetom Telluride filmskom festivalu 31. avgusta, a onda pušten u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama prošlog meseca. Mi ga možemo gledati preko streaming servisa Prime Video, na koji stiže uskoro – 22. decembra.  

Ovo je ostvarenje Emerald Fennell, koju smo kao rediteljku upoznali u filmu Promising Young Woman, a okarakterisano je kao klasna satira. Susret radničke klase i elite pratimo na imanju na kojem se događaju raznorazna preterivanja, a u kojima učestvuju i fenomealni Jacob Elordi i Barry Keoghan.  

Poor Things 

Film koji je kod nas prvi put prikazan na Festivalu autorskog filma, doživeo je svetsku premijeru, a u našim bioskopima počinje sa prikazivanjem 8. februara.  

Od reditelja Yorgosa Lanthimosa i producentkinje Emme Stone dolazi neverovatna priča o fantastičnom napredku mlade žene, Bele Bakster (Stone, koju briljantni naučnik, dr Godvin Bakster (Willem Dafoe) ponovo vraća u život. Pod Bakterovom zaštitom, Bela je željna učenja. Međutim, zbog žudnje za svetom koji joj nedostaje, ona beži sa Dankanom Vederbernom (Mark Ruffalo), uglađenim i razvratnim advokatom u vrtoglavu avanturu širom kontinenata.

Oslobođena predrasuda svog vremena, Bela postaje nepokolebljiva u svojoj nameri da se zalaže za jednakost i slobodu. 

Challengers 

Evo i jednog filma iz 2024. koji ne možemo da dočekamo jer smo trejler pogledali pre pola godine! Drugi razlog je taj jer u njemu glavnu žensku ulogu tumači Zendaya, a režiju potpisuje Luca Guadagnino.

Challengers je film koji je opisan kao romantična sportska komedija, a napisan je po tekstu Justina Kuritzkesa. Sem Zendayje tu su i Josh O’Connor i Mike Faist, u američkim biskopima kreće sa prikazivanjem 24. aprila, a kada dolazi kod nas još uvek ne znamo.

Saznaj više:
Povezani članci: