Podkasti koji vam mogu pomoći da izbegnete gaslighting

  04.04.2024.
  RECOMMENDED

  U današnjem digitalnom dobu, gde informacije struje gotovo nezaustavljivo, fenomen gaslightinga postaje sve prisutniji i izazovniji. Gaslighting, oblik emocionalnog manipulisanja koji dovodi do sumnje u sopstvenu percepciju, pamćenje ili zdrav razum, može biti izuzetno štetan za mentalno zdravlje pojedinca. Međutim, uz prave alate i resurse, možemo naučiti kako da prepoznamo i izbegnemo ovakve situacije. Ne samo kada je reč o ljubavnim odnosima, nego svim međiljuckim interakcijama koje ostvarujemo svakodnevno i tokom života.

  Podkasti su moćan izvor informacija i podrške za mnoge, posebno ukoliko uspete da pronađete onaj koji uvek ima kredibilne sagovornike. Mi smo izdvojili nekoliko podkasta koji vam mogu pomoći da se osnažite svoju ličnost, prepoznate gaslighting i kasnije uživate u plodovima svog truda.

  c709f0e906fe0c0af349c8f836afd1d9

  Gaslighting – problem današnjice

  Why Won’t You Date Me?

  Nicole Byer često ističe to da je konstantno single ili u kratkim vezama. U svojoj slobodi u potpunosti uživa i svoje slušaoce savetuje da, pre svega, nauče da vole sebe. To je ono što ovaj podkast čini idealnim kada je reč o gaslightingu u vezama. Ona u svoju emisiju često poziva prijatelje, ali i bivše prijatelje (što ume da bude i više nego zabavno). Time vam pruža uvid i u to kako izgledaju zdrava prijateljtsva, a zabava sa njenom ekipom prijatelja biće i zabava za vas.

  Sama voditeljka smatra da je pravi način da pronađete svoj put i verujete u sebe upravo kroz i zahvaljujući prijateljima. Zabavan, humorističan, a opet poučan.

  Snapinsta.app 250983586 986027568660114 3914543272009498382 n 1080

  Girls Gotta Eat

  Po finesama, ovaj podkast je sličan seriji Sex and the City. I sami znate da je ova serija uspela da ostavi neizbrisiv trag posebno na devojke i devojčice, ali i odrasle žene. Ukoliko želite da slušate otvorene razgovore o vezama, poslovima, izazovima koje donose veliki gradovi ali i različiti životni putevi, možda je pravo vreme da se priključite ovoj zajednici.

  A gaslighting? On je veoma česta tema u razgovorima između voditeljki ove emisije. Kada krenete da ih slušate, primetićete i sami zbog čega to mislimo. Ove devojke će vas sigurno osnažiti i vratiti vam potrebu da se zauzmete za sebe.

  Gaslighting

  U Up?

  Baza ovog podkasta su veze modernog , ali ne samo ljubavne veze nego i odnosi sa porodicom i kolegama, i svi pozitivni i negativni aspekti koje oni donose u današnjici. Voditelji podkasta imaju i otvorene linije za pozive što definitivno unosi određenu dinamiku. Uz razgovor dolaze zajednički do rešenja za svoje probleme. Veoma inspirativan način da se možda poistovetite sa nekim ko je prošao kroz ista ili slična iskustva.

  ab6765630000ba8a5ed3480b1b7f57ec17b3c940

  Foto: Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: