Povezano
Preporučeno
U Beogradu se priča da su Rusi doneli sveže i neobične koncepte u našu prestonicu, ali poseta kafiću June na Dorćolu može nas naterati da pomislimo da su možda vlasnici svratili, ipak, u Skandinaviju po inspiraciju.
U ovom kafiću, koji izgleda kao da je iskočio iz nekog kataloga iz Kopenhagena, neizostavni su umućeni puter u velikoj činiji na šanku, specialty coffee i izbor prirodnih vina. Da li je to samo pokušaj da se prati zapadni trend ili je to zaista nešto što Beograđani žele, ostaje nam da pratimo.
Community stolovi i otvoreni laptopovi tokom radnog dana govore da je June, veoma brzo, postao omiljeno mesto za sastanke, remote rad i druženje. Međutim, ovaj stil može delovati strano onima koji traže klasični beogradski ugođaj i žamor.
June donosi novu eru u ugostiteljstvu
Zvezda „jutarnjeg“ menija je 7AM kafa, koja obećava pravo buđenje uz obilan doručak koji obiluje lososom i avokadom. Večernja ponuda pak donosi nova iznenađenja, uključujući tartar sa pečurkama, Ramiro tonnato, i Kimchi grilovani sir. Čokoladni ganaš sa grožđem i morskom solju predstavlja savršen završetak obroka. Dobili ste i vi odmah, našu preporuku sa menija.
Kada je reč o vinima, June pažljivo bira svoju selekciju, pružajući gostima mogućnost da istraže harmoniju ukusa i aroma. Svakog dana, od 16.00 do 17.00, kuhinja pravi pauzu, dajući timu priliku za odmor i pripremu za večernji servis. U to vreme, gosti mogu uživati u desertima i pićima, uživajući u umetničkom ambijentu sa delima Danijele Knežević na zidovima.
Zaključak je da, June ne samo da donosi novi talas u beogradsku gastro scenu, već postavlja pitanje – da li je ovo početak nove ere u srpskom ugostiteljstvu, ili samo prolazni trend? Verujemo da ćemo se viđati tamo kako bismo isto i saznali na delu.
Foto: Draga Tontić