June na Dorćolu: Skandinavska ili ruska revolucija?

  25.01.2024.
  RECOMMENDED

  U Beogradu se priča da su Rusi doneli sveže i neobične koncepte u našu prestonicu, ali poseta kafiću June na Dorćolu može nas naterati da pomislimo da su možda vlasnici svratili, ipak, u Skandinaviju po inspiraciju.

  U ovom kafiću, koji izgleda kao da je iskočio iz nekog kataloga iz Kopenhagena, neizostavni su umućeni puter u velikoj činiji na šanku, specialty coffee i izbor prirodnih vina. Da li je to samo pokušaj da se prati zapadni trend ili je to zaista nešto što Beograđani žele, ostaje nam da pratimo.

  June
  IMG 2642
  IMG 2641

  Community stolovi i otvoreni laptopovi tokom radnog dana govore da je June, veoma brzo, postao omiljeno mesto za sastanke, remote rad i druženje. Međutim, ovaj stil može delovati strano onima koji traže klasični beogradski ugođaj i žamor.

  June donosi novu eru u ugostiteljstvu

  Zvezda „jutarnjeg“ menija je 7AM kafa, koja obećava pravo buđenje uz obilan doručak koji obiluje lososom i avokadom. Večernja ponuda pak donosi nova iznenađenja, uključujući tartar sa pečurkama, Ramiro tonnato, i Kimchi grilovani sir. Čokoladni ganaš sa grožđem i morskom solju predstavlja savršen završetak obroka. Dobili ste i vi odmah, našu preporuku sa menija.

  IMG 2636
  IMG 2656 1
  IMG 2660 1

  Kada je reč o vinima, June pažljivo bira svoju selekciju, pružajući gostima mogućnost da istraže harmoniju ukusa i aroma. Svakog dana, od 16.00 do 17.00, kuhinja pravi pauzu, dajući timu priliku za odmor i pripremu za večernji servis. U to vreme, gosti mogu uživati u desertima i pićima, uživajući u umetničkom ambijentu sa delima Danijele Knežević na zidovima.

  Zaključak je da, June ne samo da donosi novi talas u beogradsku gastro scenu, već postavlja pitanje – da li je ovo početak nove ere u srpskom ugostiteljstvu, ili samo prolazni trend? Verujemo da ćemo se viđati tamo kako bismo isto i saznali na delu.

  Foto: Draga Tontić

  Saznaj više:
  Povezani članci: