Ponekad treba da pojedete ceo krastavac

29.08.2024.
RECOMMENDED

Viralni trend koji je zaludeo svet 

Možda vam se čini da krastavac nije povrće koje bi moglo da izazove globalnu pomamu, ali TikTok je ponovo dokazao da nikada ne možemo da budemo sigurni šta će sledeće postati viralno na društvenim mrežama. Islandski supermarketi su se nedavno suočili sa ozbiljnim nedostatkom krastavaca, a sve zbog jednog naizgled običnog recepta za salatu koji je osvojio društvene mreže.  
 

Logan Moffitt – Kralj krastavaca i zvezda TikToka 

Ako ste aktivni na TikToku, verovatno ste već čuli za Logana Moffitta, poznatijeg kao cucumber guy.
Sa preko 5.5 miliona pratilaca, Logan je postao prava senzacija zahvaljujući svojim jednostavnim, ali kreativnim receptima sa celim krastavcem. Logan ne pravi komplikovane kulinarske podvige; on promoviše krastavce kao način života. Njegov iconic recept sa lososom, krem sirom i krastavcem postao je pravi hit, a njegovi videi inspirišu milione ljudi širom sveta. 

@logagm

Cucumber summer for sure

♬ original sound – Logan

Kako je moguće da se običan krastavac pretvori u zvezdu digitalne ere? 

Deo odgovora leži u samoj prirodi TikToka – platformi koja favorizuje jednostavne, lako primenjive ideje koje se brzo šire. Krastavac, sa niskom cenom i svežim ukusom, savršeno se uklopio u ovu formulu. Loganov šarm i jednostavnost recepta pomogli su da ovaj trend postane globalna senzacija. Njegovi videi inspirišu ljude da isprobaju nove recepte i promovišu krastavac kao zdrav dodatak svakodnevnoj ishrani. 

Recept koji je pokrenuo lavinu 

Sve je počelo u maloj nordijskoj zemlji, na Islandu, gde su influenseri počeli masovno da dele recept za salatu od krastavaca seckanih na kolutove, susamovog ulja, belog luka, pirinčanog sirćeta i čili ulja. Ova jednostavna kombinacija postala je viralna, a sa njom je i potražnja za krastavcima naglo porasla. Udruženje islandskih farmera izjavilo je da je potražnja za krastavcima više nego udvostručena, dok su poljoprivrednici širom zemlje pokušavali da održe korak sa ovom neviđenom pomamom. 

krastavac 1

Izvor: Pinterest

Udruženje islandskih farmera izjavilo je da je potražnja za krastavcima više nego udvostručena, dok su poljoprivrednici širom zemlje pokušavali da održe korak sa ovom neviđenom pomamom

Krastavac – zdravstvene koristi 

Trend Ponekad treba da pojedete ceo krastavac definitivno nije prolazna faza na društvenim mrežama. Ovaj trend nas vraća osnovama, pokazujući da i najjednostavniji sastojci, mogu biti pravi heroji našeg zdravlja kada ih cenimo na pravi način.

Krastavac, sa svojih 95% vode, pruža neophodnu hidrataciju, posebno tokom vrelih letnjih meseci. Njegovo bogatstvo vitaminima K, B i C, kao i mineralima poput bakra, fosfora, kalijuma i magnezijuma, nije samo dodatak vašoj ishrani, već pravi poklon vašem telu. Ovi hranljivi sastojci podržavaju zdravlje vaše kože, pomažu u proizvodnji kolagena i smanjuju upale u organizmu.

Dakle, sledeći put kada budete pravili krastavac salatu, postajete deo globalnog pokreta koji slavi osnovne vrednosti zdrave ishrane na najzabavniji mogući način.

Saznaj više:
Povezani članci: