Da li je ZALEĐENI KRASTAVAC sastojak koji je nedostajao vašoj SKINCARE rutini

23.05.2024.
RECOMMENDED

I ovog puta je reč o beauty trendu, i to krajnje efikasnom i jednostavnom za izvesti. Svi znamo da ne postoji ništa bolje nego kad se profesionalac bavi vašom kožom (mada se vaš novčanik verovatno ne bi složio). Ipak, TikTok je nepresušan izvor raznih trendova za negu kože kojima je nekad zaista nemoguće odoleti.

Najnoviji trik koji je preplavio društvene mreže svodi se na navodno čudotvornu moć zaleđenog krastavca, odnosno masaže lica istim. Za ovaj life hack biće vam potrebno svega pet minuta.

O ČEMU SE RADI?

Prosto rečeno, umesto rolera počeli su da se koriste zaleđeni krastavci. Hešteg #FrozenCucumberHack ima preko 12 million pregleda, a brojke i dalje rastu. Dakle, zaleđeni krastavac služi za masiranje kože i navodno uklanja nepravilnosti i pomaže u posvetljivanju tamne kože ispod očiju. Mnogi kombinuju roler i zaleđeni krstavac, odnosno lice najpre masiraju krastavcem, a potom i rolerom.

Zaledjeni krastavac 1

KOJI SU BENEFITI?

Budući da sadrži 96% vode, krastavac je prirodno hidratantno sredstvo. On pomaže u borbi protiv otečenih kapaka i otečenosti lica uopšte, kao i kod upalnih procesa. Pored toga, pomaže u borbi protiv akni i daje koži svež izgled posle svega nekoliko minuta masaže. Ukoliko se vratimo na “običan” krastavac, odnosno njegovo stavljanje ispod očiju, i to radi posao – budući da ima osvežavajuće dejstvo i visok nivo vitamina C.

Što se tiče higijene, najbolje je da se isečeni deo stavi u kesicu i zaledi do upotrebe. Ne zaboravimo jedno zlatno pravilo – hrana se lako kvari i zato je bolje stavljati je u stomak, nego na lice.

02e10550dfb3bf437652a4152e6d9e97

DA LI ZAPRAVO RADI POSAO?

Nemojte očekivati blistavo svetlu kože posle prve masaže, ali možete da očekujete da će je umiriti i ukloniti crvene tačkice ili pečate. Najoptimalnija kombinacija jeste masaža od 5 do 15 minuta, a potom redovno nanošenje hidratantne kreme i SPF-a. Ipak, ovo će pre biti deo letnje, nego zimske beauty rutine.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: