Jedan razlog zbog kojeg bi trebalo da se pomirite sa bivšim

Nema boljeg načina da potrošite svoje vreme
14.10.2024.
RECOMMENDED

Svi smo čuli za onu izlizanu frazu kada se razgovara o bivšima: Ex je s razlogom, hajmo next. A opet, u trenucima kada smo loše raspoloženi ili tužni, kada možda nemamo sreće sa pronalaženjem partnera ili nas ispali date sa tindera, nekako se po inerciji prisetimo tog jednog bivšeg dečka i svih onih situacija u kojima nam je sa njim bilo lepo. U prizivanju duhova prošlosti, neretko nam se u mislima javi i rečenica – pa, možda sa njim i nije bilo tako loše. Odjednom, rađa se primamljiva ideja – da li treba da mu se javimo i probamo (ponovo sve) još jednom?

Sigurno je da smo svi makar jednom u životu iskusili ovakva osećanja. Možda nam je samo bilo dosadno. Možda smo mazohisti. Ali, šta ako bismo vam rekli da ta ideja zapravo i nije tako loša i možda, samo možda, postoji jedan genijalan razlog zbog kojeg bi trebalo da se pomirite sa bivšim?

I taj razlog je… Nema boljeg načina da potrošite svoje vreme.

1cd629bd2dc9d8c0c68e4428a8b8c924

Odjednom „Nema veze“

Da, sve one svađe, drame, problemi koji su vas naterali da zauvek okončate taj odnos — ma, to je samo sitnica, zar ne? Jer, ko se još danas seća tih iritantnih sitnica poput stalnog kašnjenja, nula emocionalne podrške ili prevare? Sve to sada deluje kao maglovita prošlost koju biste vrlo rado osvežili? (Naravno, ako volite da prolazite kroz isti emocionalni rolerkoster iznova i iznova.) Go for it.

Volite dramu?

Zašto bi vaš život bio miran i stabilan kad ga možete začiniti starim, poznatim haosom? Možda vam trenutno sve ide kao po loju — posao napreduje, prijatelji su super, a vi konačno spavate osam sati noću i generalno sijate. Ali onda, nešto u vama kaže: „Hmm, znaš šta mi treba? Malo drame! Znaš, baš ona vrsta drame koja uključuje kasnonoćne SMS-ove, povratak na stare obrasce i toksične navike.“

Iskoristite svoju slobodu…

Sad kada ste slobodni, imate priliku da istražite nove hobije, upoznate nove ljude, putujete. Ali umesto toga, šta radite? Pa naravno, vraćate se bivšem. Jer ko još želi sve te slobodne aktivnosti kada možete provesti dane analizirajući svaki njegov Instagram lajk? Zvuči baš zabavno, zar ne?

fec8e1fa6b8074501928ca271b7c7869

Ništa ne uči kao ponavljanje grešaka

Kažu da iz grešaka najbolje učimo. Ali vi recimo baš volite da obnavljate gradivo. Ponovno povezivanje s bivšim je kao polaganje ispita iz predmeta koji ste već jednom položili — samo što ovog puta umesto devetke, želite čistu desetku. Jer hej, šta je život bez malo ponovljenih grešaka? Bez obzira na to koliko je loše bilo prvi put, uvek postoji šansa da će biti… još gore ovaj put i da ćete još više naučiti. Idealno.

Romantizovanje prošlosti – novi hobi

I tako, vraćamo se u prošlost s ružičastim naočarima, potpuno ignorišući da je taj san bio noćna mora u trećem činu. Nema veze, mislite — ovaj put će sve biti drugačije. (Spoiler: neće.)

Savet iz srca (i mozga)

Ako stvarno mislite da je vraćanje bivšem dobra ideja, evo jedne jednostavne mantre koju treba da ponavljate: Razlog zbog kojeg smo raskinuli postoji. Ako se niste promenili, i on se nije promenio, jedino što će se promeniti je nivo stresa u vašem životu.

bivsim 2

Ako vam nije bilo dosta, još jedan razlog zašto ne

Ako volite rizik, dramu i stalne emocionalne vrtloge, nema boljeg načina da upotpunite svoje slobodno vreme od povratka na staru ljubavnu scenu. Uostalom, život je kratak, zašto ga ne potrošiti na nešto što već znate da ne funkcioniše?

Ali ako biste ipak želeli malo mira i stabilnosti u svom životu… pa, možda je ipak vreme da ostavite bivše tamo gde i pripadaju — u prošlosti.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: