5 ključnih faktora o kojima razmišljamo kada biramo mesto za život

    18.10.2024.
    portonovi
    RECOMMENDED

    Kada kažemo Mediteran, mislimo život iz snova – zar ne? Stil života, gastronomija i prirodna bogatstva samo su neki od razloga zbog kojih mnogi biraju obale Jadrana za predah od užurbanog gradskog života – ali i kao destinaciju za dugoročni boravak. Bilo da tragamo za novim mestom u kojem ćemo provesti nekoliko dana godišnjeg odmora ili rezidenciju za duži boravak, postoji nekoliko ključnih faktora koji će uticati na naš odabir životnog prostora. U oba slučaja, tragaćemo za onim stanovima i apartmanima koji nude komfor doma, dok istovremeno unose dozu ekskluzivnosti i noviteta, tako da promena donese uzbudljiv zaokret u našoj svakodnevnici. Posebno kada planiramo investiciju u nekretnine, još je važnije da naši visoki standardi i očekivanja budu zadovoljeni. Prostor u kojem boravimo, bilo na putovanjima ili za život, treba da odgovara našem (željenom) lifestyle-u. U ovom slučaju, to znači blizinu mora i bajkovite prirode, mnogo sunačnih dana i uživanje u dobrom vinu i mediteranskoj kuhinji.

    pn portonovi perast sunset 1280fb 2

    Kada kažemo da odabir novog prostora za život treba istovremeno da pruži osećaj doma, ali i da zadovolji našu potrebu za novinom i uzbudljivom promenom, šta to zapravo znači?

    Lokacija

    First things first – dobar pogled i okruženje

    Lokacija je mnogima jedan od najvažnijih, ako ne i presudan, faktor prilikom odabira nekretnine. Posebno kada biramo nove rezidencije u gradu, tragaćemo za onima koje nude mir. A šta ako svemu tome pridodamo i pogled na azurno more? Sve ove stavke štikliramo dok razgledamo rezidencije u naselju u rizortu Portonovi. Izbor rezidencija je raznovrstan, od jednosobnih do četvorosobnih stanova, preko penthausa, do dupleks rezidencija. Privatne bašte i vrtovi sa mirisnim biljem, drvećem i bazenima pružaju dodatnu dozu luksuza i privatnosti. Sa jedinstvenim pogledom na more i planine, ove nekretnine nude harmoniju sa prirodom koju je teško pronaći na drugim mestima. Sa druge strane, nekretnine u naselju pružaju pristupačnost različitim sadržajima. Tako su zadovoljeni svi naši uslovi za urbani gradski život koji ipak nudi priliku za uživanje u lepotama prirodnih okruženja.

    Dodir sa okruženjem moguć je zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, zasnovanom na londonskim principima izgradnje stambenih prostora, zbog čega svaka od ovih prostranih rezidencija obiluje svetlošću. Ako vam kažemo da u Bokokotorskom zalivu bude prosečno 240 sunčanih dana tokom godine, jasno vam je zašto je ovo idealan izbor za život.


    Pristupacnost

    Osećaj zajednice

    Budućnost gradskog života je u konceptu 15 minute city – urbanističkom načelu koje se zalaže da sav neophodan sadržaj za ugodan svakodnevni život budu na na 15 minuta hoda. Drugim rečima, ako biramo nekretninu u koju ćemo uložiti, onda je važno da jutarnju kafu možemo popiti u bašti omiljenog kafića, bez sedanja u auto. Ovakav koncept je zasnovan na ideji da dostupnost prodavnica, restorana i drugih sadržaja značajno doprinosi kvalitetu života. Kada su svi potrebni sadržaji na dohvat ruke, svakodnevni život postaje lakši i prijatniji. Marina rezidencije u Portonovi rizortu nude upravo to – i više. Osim što su stanovi i penthausi u okviru ovog kompleksa idealni za sve koji žele da budu u epicentru društvenog života, one nude još jednu jedinstvenu pogodnost koja se ne može naći na drugom mestu. Ovi apartmani omogućavaju neposredan pristup Portonovi marini sa 238 vezova, koja po svojim karakteristikama i pogodnostima može da parira najprestižnijim svetskim marinama.

    Bilo da popodne nakon napornog dana radije provodite uz čašu vina, uživajući u mediteranskom načinu života ili radije odlazite do omiljenog bara ili gradskog trga, Marina rezidencije su odlična investicija – jer nude i jedno i drugo.


    Komfor

    (Sofisticirani) komfor kao imperativ

    Iako zonu komforu u nekom drugom smislu s vremena na vreme treba napustiti, kada se radi o udobnosti životnog prostora, ona je apsolutni imperativ. Najveća ulaganja u stanove i apartmane u kojima provodimo svakodnevni život, u kojem se odmaramo i pronalazimo lični mir, zapravo su investicije u komfor i lagodnost koji su ključni za osećaj doma. Prostrani enterijeri i pažljivo dizajnirani prostori doprinose opuštanju i uživanju u svakodnevnom životu.

    Sky Villas predstavljaju oličenje modernog sofisticiranog komfora. Rezidencije na dva sprata nude prostrane otvorene prostore, ispunjene prirodnom svetlošću. Infinity bazeni sa neponovljivim pogledom na marinu i zaliv samo doprinose osećaju luksuza i mira. Svaka Sky vila je pažljivo uređena, sa izborom materijala koji pružaju najviši nivo komfora, čineći ih savršenim (drugim) domom za one koji teže elegantnom načinu života. Sofisticirani penthausi smješteni u Portonovom, oličenju dinamičnog mediteranskog života, predstavljaju moderne luksuzne rezidencije na dva sprata, koje se savršeno uklapaju u okolinu.


    Dizajn i estetika

    (Mediteranska) estetika kao obavezan uslov

    Estetska vrednost prostora u kojem provodimo najveći deo dana podjednako je važna kao i drugi aspekti. Mediteranski stil života nije moguće ostvariti bez adekvatne scenografije – pažljivog odabira materijala, komada nameštaja i detalja koji će upotpuniti doživljaj života iz snova. Mediteranski stil nije bez razloga jedan od najpopularnijih trendova u uređenju enterijera. Pastelni tonovi, prirodni materijali i toplina koju stvaraju u prostoru ne samo da doprinose dobrom estetskom utisku, već kreiraju prijatan ambijent kakav želimo u životnom prostoru. Ako u Portonovi dolazite tokom vikend eskapade i kratkog odmora, jedistven ugođaj mediteranskog života možete doživeti kroz brojne apartmane u ponudi. Boravak u njihovom smeštaju nudi priliku da život na moru bude mnogo više od sna – ovde, takav život postaje realnost ispunjena spokojem, lepotom i luksuzom.


    Untitled design 1

    Uvek dinamično mesto

    Konačno, ali ništa manje važno – tokom kratkih odmora, a posebno prilikom ulaganja u životni prostor za duži boravak jeste pristup različitim aktivnostima kojima možemo upotpuniti slobodno vreme. Portonovi rizort tokom cele godine može se pohvaliti raznovrsnom ponudom događaja i manifestacija zbog kojih boravak u ovom delu Bokakotorskog zaliva nikada nije monoton. Posebno tokom prazničnih perioda, Portonovi organizuje pruža jedinstvenu priliku za uživanje u zajedničkim trenucima sa porodicom i prijateljima. Ove godine, već početkom decembra, tradicionalno će biti organizovana ceremonija svečanog paljenja lampica na novogodišnjoj jelci na Marina trgu, nakon koje sledi i tradicionalni praznični bazar od 21. decembra do 7. januara, sa mnogobrojnim koncertima i aktivnostima za celu porodicu. Najukusnija hrana i napici biće u ponudi na devet kućica – od kuvanog vina, preko preukusnih burgera, do tople čokolade i palačinki, ponovo će se naći nešto za najrazličitije ukuse.

    Crna Gora, i posebno naselja kao što je Portonovi u Boki Kotorskoj, predstavlja idealan izbor za investiciju – u nekretnine koje odišu luksuzom, lepotom i spokojem, ali i u opšte blagostanje, jer provođenje vremena pored mora može imati izuzetno blagotvoran efekat na celokupan organizam – osećate se podmlađeno, regenerisano i puni pozitivne energije.

    Saznaj više:
    Povezani članci: