Tema za Met Gala 2020. je….

    08.11.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/met_2020_article.jpg

    Čini vam se da smo tek poslagali u glavi najbolje outfite od prošlog MET bala? I dalje razmišljate šta je to “camp”? Šta ste shvatili – shvatili ste. Vreme je da se se zaustavite: upravo je objavljena tema za izložbu i gala večeru sledeće godine koji će se tradicionalno održati prvog ponedeljka u maju.

    Dok se spremamo da uđemo u sledeću dekadu, tema je protok vremena i njegova veza sa modom – “About Time: Fashion and Duration”. “Ova izložba će se baviti temom prolaznosti mode, koristiće se flešbekovima i skokovima unapred kroz vreme”, izjavio je Max Hollein, direktor muzeja. “Kao takva, predstaviće nijansiran kontinuum mode kroz svih 150 godina postojanja Muzeja Metropoliten.”

    U suštini, ove godine baklju inspiracije preuzima još jedan književni kolos: spisateljica Virginia Wolf. Andrew Bolton, glavni kustos MET-ovog Art’s Costume Institute-a bio je inspirisan filmom „Orlando“ koji je 1992. godine snimila rediteljka Sally Potter po istoimenom romanu Wolfove o pesniku koji/a živi 300 godina i menja pol. “Ima jedna božanstvena scena u kojoj Tilda Swinton ulazi u lavirint u ženskoj haljini à la française iz XVIII veka i dok trči kroz živicu njena odeća se menja u haljinu iz sredine XIX veka, a iz lavirinta izlazi u Englesku oko polovine XIX veka. Odatle je došla originalna ideja za izložbu.” Izložba će istraživati vezu mode i vremena kroz prizmu tekstova Virginiae Wolf koja će imati ulogu sveprisutnog naratora, a u katalogu će se naći priča Michaela Cunninghama koji je za svoj roman „Sati“ o Virginiji dobio Pulicerovu nagradu.

    Koncept vremena će, dakle, vladati najvažnijom noći u modnoj industriji, gala večeri koja će se održati 4. maja (sama izložba će trajati od 7. maja do 7. setembra). Domaćini će biti Nicolas Ghesquière, Lin-Manuel Miranda, Emma Stone, Meryl Streep i Anna Wintour. Ako je koncept Tilda Swinton koja putuje kroz vreme u kostimima Sandy Powell – očekujemo da bude najbolji do sad! Dok veče modnih Oskara ne stigne, uživajte u najboljim izdanjima sa prethodne.

    Saznaj više:
    Povezani članci: