Šta je potrebno jednom receptu da postane viralan? Realno, da ne oduzima više od pola sata vremena ili da ga napravi neka poznata ličnost. Nakon što je Gigi Hadid podelila svoju verziju recepta paste sa votkom, ta pasta se ubrzo našla na… svakom stolu. Rana faza pandemije i lockdown iznedrili su pregršt kreativnih jela i mnoge naterali da zavole kuvanje. Okej, kombinacija alkohola i paste definitivno prednjači kao razlog. Napravili smo vege verziju i evo kako je ispala.
Recept:
500g rigatoni testenine
1 supena kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
praziluk
4 čena belog luka
350g pirea od paradjza
pola kafene kašike čili začina
2 kafene kašike votke
250 ml kokosovog mleka
pola kafene kašike soli
1/4 kafene kašike bibera
sveži listići bosiljka
nutritivni kvasac za vegansku verziju / parmezan za vegetarijansku
Smanjite vatru i dodajte kokosovo mleko, neprestano mešajući dok se ne dobije sos. Začinite solju i biberom.
Dodajte 1/2 šolje vode za testeninu u tiganj i nastavite da lagano mešate.
Kada je testenina skuvana, prebacite je u tiganj, a zatim ukrasite listićima bosiljka i poslužite.
Napomena: dodajte još vode od testenine u sos, ako je previše gust ili suv.
Recept je za 4 porcije.