Napravili smo pastu sa votkom po viralnom receptu i evo kako je ispala

autor BURO.
pasta square

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/pasta_cover.jpg

Šta je potrebno jednom receptu da postane viralan? Realno, da ne oduzima više od pola sata vremena ili da ga napravi neka poznata ličnost. Nakon što je Gigi Hadid podelila svoju verziju recepta paste sa votkom, ta pasta se ubrzo našla na… svakom stolu. Rana faza pandemije i lockdown iznedrili su pregršt kreativnih jela i mnoge naterali da zavole kuvanje. Okej, kombinacija alkohola i paste definitivno prednjači kao razlog. Napravili smo vege verziju i evo kako je ispala. 

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1643629609528279-scaled.jpg

Recept:

500g rigatoni testenine

1 supena kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

praziluk

4 čena belog luka

350g pirea od paradjza

pola kafene kašike čili začina

2 kafene kašike votke

250 ml kokosovog mleka

pola kafene kašike soli

1/4 kafene kašike bibera

sveži listići bosiljka

nutritivni kvasac za vegansku verziju / parmezan za vegetarijansku

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1643629609619962-scaled.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1643629609551782-scaled.jpg

Smanjite vatru i dodajte kokosovo mleko, neprestano mešajući dok se ne dobije sos. Začinite solju i biberom.

Dodajte 1/2 šolje vode za testeninu u tiganj i nastavite da lagano mešate.

Kada je testenina skuvana, prebacite je u tiganj, a zatim ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Napomena: dodajte još vode od testenine u sos, ako je previše gust ili suv.

Recept je za 4 porcije.