Šta se krije iza novog spota: Harry Styles – As It Was

    04.04.2022.
    RECOMMENDED

    Harry Styles odavno ima čudesni uticaj na naše živote. Otkad se pozicionirao kao solo artist nakon boy band faze u One Direction-u, nastavlja da širi bazu fanova i hitovima nas šalje u slatka maštanja i sanjarenja u kojima je sve moguće. Ipak, odavno se nije desilo da njegov spot izazove baš ovoliiiku dramu. 

    Spekulacije su počele kada je primećen na ogromnom krevetu ispred Bakingemske palate. Pošto se taj krevet ne nazire u novom spotu, čini se da možemo očekivati da će nas uskoro počastiti još jednim vizuelnim savršenstvom. 

    Nakon duže pauze i njegovog poslednjeg albuma Fine Line iz 2019. godine za koji je bilo jasno da je inspiraciju pokupio iz 70-ih, sada je spreman da nas kroz crvene šljokice, melanholične tekstove (i mnogo trčanja u krug) teleportuje natrag u 80-te.

    Prvog aprila osvanuo je spot za pesmu „As It Was“ za njegov predstojeći album Harry’s House i pokrenuo lavinu komentara, pretpostavki, tumačenja i povezivanja između istog tona laka na noktima i crvenog šljokičavog kombinezona, njega i devojke u spotu i skrivenih simbola koji kao da se umnožavaju sa svakim novim slušanjem i gledanjem. Šta to Harry pokušava da nam poruči naopakim svetom u kom na neki čudan način sve štima ili bar tako zvuči?

    Uprkos veselom tempu i laganim instrumentalima, tekst poziva na introspekciju, a mnogi spekulišu da je posvećen njegovoj dragoj i da se on i Olivia Wide vrte u krug, kao što Harry to čini sa devojkom u spotu. Druga pretpostavka je da devojka zapravo predstavlja samog umetnika i njegovu težnju da svoj život dovede u kakvu takvu ravnotežu. Budući da pevač nije potvrdio ni jednu ni drugu pretpostavku, one ostaju upravo samo to – pretpostavke.

    Pesma je visokog tempa i kuca na 175 otkucaja u minuti. Singl počinje glasom njegove petogodišnje kume koja ga grdi jer se povukao iz spoljašnjeg sveta, a kako se ostatak numere razvija, Harry preuzima teme usamljenosti i mentalnog zdravlja kroz direktno obraćanje sebi uz iznenađujuće poletan zvuk. U razgovoru za BBC Radio 1, otkrio je da ova pesma za njega znači prihvatanje promena, gubitak i ponovno pronalaženje sebe.

    Ovo svakako nije prvi put da se poznati pevač bavi ovim temama, ali je sada uzdrmao publiku mešavinom melanholije, nostalgije i nade. Miks neutešnih i optimističnih poruka nateraće vas da nagađate njegove skrivene namere i poruke koje se kriju iza prvobitnog teksta za pesmu.

    Iako je prva po redu objavljena, „As It Was“ je zapravo poslednja pesma koju je Harry napisao. Kompletan album biće objavljen 20. maja, a mi jedva čekamo da plejlisti dodamo slatke numere i prepustima se bezbrižnim tonovima koji najavljuju leto i watermelon sugar high fazu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: