Filip Ćirić i Vlastimir Puhalo, Homa: „Kreativnost i duša utkani su u sve naše gastronomske kreacije”
Nastavljamo sa BURO. Gastro serijalom Veština hedonizma predstavljanjem beogradskih pionira fine dininga.
Na Donjem Dorćolu 2011. godine Filip Ćirić i Vlastimir Puhalo otvorili su Homu, prvi beogradski fine dining restoran. Danas, Homa se nalazi na Michelinovom vodiču, zajedno sa još 16 restorana. Pored ovog svetskog priznanja u svom portfoliju, oni vode i Homa Bistro na Vračaru, nešto ležerniju verziju svog inicijalnog projekta.
Generalna prepoznatljivost među ljubiteljima vrhunske gastronomije, brutalistička i minimalistička arhitektura i enterijer, očigledna predanost poslu i istovremeno jasan pravac i sklonost eksperimentisanju – odlike su Home i njenog tima.
Filip i Vlastimir su mi pričali o trendovima u kulinarstvu, Michelinu, autentičnosti i planovima za more.
Kakvi su vam budući planovi?
V: More – to je moj petogodišnji plan. Život je more, sve ostalo je neko bezvezno čekanje.