Pretraga

Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično!

Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično!

Tekst: BURO.

Ne šalimo se kada vam kažemo da obožavamo bazene na naduvavanje. Oni zaista mogu izgledati kul, a pojedini brendovi su to itekako demonstrirali. Ipak, ništa ne može da parira prirodi, a ovi bazeni smešteni su na vrhovima planina ili su ugrađeni u stene i u potpunosti se stapaju sa okruženjem u kom se nalaze. Pogledi koje pružaju su spektakularni, a mnogi od njih nalaze se u sklopu hotela ili rizorta, pa vam bazen možda bude glavna odrednica za naredno letovanje. Nadamo se da će vam naš izbor najlepših pomoći. 

Castello di Vicarello

Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 1)
Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 2)

Castello di Vicarello je dvorac iz 12. veka u srcu divljih sela Maremme, koji se nalazi između Rima i Firence. Tokom 25 godina koliko je trajala transformacija, zamak je vešto pretvoren u butik luksuzni hotel duž mediteranske obale Toskane. Ali, Vicarello nije samo veličanstvena destinacija za opuštanje već i jedinstven način da se doživi jedan od najlepših delova Italije. Imanje obuhvata suštinu savremenog luksuza, a bazen ove vile oličava duboko poštovanje prema pejzažu na način koji je elegantan, minimalistički i u potpunosti u skladu sa prirodom. 

Caruso hotel

Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 3)
Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 4)

Beskonačni bazen u okviru Caruso hotela gleda na najvišu tačku u Ravellu, Italiji i važi za jedan od najupečatljivijih bazena na svetu. Sa ležaljke gledate na brda i beskonačno plavetnilo, a sa ivice bazena pruža se panorama na Ravello, skriveni dragulj Amalfi obale. Pogled od kog zastaje dah ovde dobija novi standard, a plivanje u ovom bazenu zaista tvori osećaj "ni na nebu ni na zemlji". Upisujemo na bucket listu!

Lake Argyle resort

Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 5)
Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 6)

Beskonačni bazen u okviru Argyle rizorta pruža pogled na slatkovodno jezero, drugo najveće veštačko jezero u Australiji, nastalo pre skoro 50 godina. Jezero i bazen kao da se stapaju, dok najlepša nijansa plave prožima pejzaž oivičen brdima i stenama. Ovo je, bez premca, jedan od najlepših vidikovaca na svetu.

Amangiri

Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 7)
Ovi bazeni se stapaju sa prirodom i izgledaju fantastično! (фото 8)

Smešten u Canyon Pointu u južnoj Juti, Amangiri je savršena pustinjska oaza, a hotelski bazen deluje kao da se silom prirode nalazi baš tu gde jeste. Čitavo ovo područje prepoznatljivo je po jedinstvenim crvenim stenama koje se pružaju sve do bazena, a modernistički apartmani smešteni među kanjone nadograđuju jedinstveno iskustvo boravka u Amangiri rizortu. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor