Pet pristupačnih rešenja koji će vašem domu dati novi život

  19.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/francuska_kuca_cover.jpg

  Pažnja: inspirisaće vas na renoviranje

  Le Bon Coin je jedan od najpoznatijih francuskih sajtova koji se zasniva na kupujem/prodajem sistemu, tamo ćete pronaći na hiljade oglasa koji sadrže sve od potpuno ludih vintage predmeta, pa do pravih dizajn bisera. Zašto uopšte pričamo o tome u našoj sekciji „enterijeri“ pitate se? Nedavno se ovaj sajt udružio sa studiom Good Mood da zajedno rade na zadatku stilizovanja jedne kuće za najam. Ali ne bilo kakve! Radi se o čak 9.000 kvadrata, odnosno o kući koja, između ostalog, broji sedam spavaćih soba i pet kupatila i nalazi se u Normandiji u blizini letovališta Truvil. Stilisti su imali zadatak da upotrebe maštu i old school predmete kako bi stvorili prostor za uživanje. Ukoliko želite možete je bukirati, a mi vas danas vodimo kroz prostor i najbolje trikove zapisujemo kako biste mogli da ih upotrebite i u svom domu.

  Pođimo.

   

  1

  Moćne teksture

  Sigurno ste primetili da stvarno volimo tapete? Sto posto smo krivi! Igra uzorcima i teksturama može toliko da doprinese prostoru. Pustite snažne motive da vode glavnu reč i smirite ih jednako raskošnim tkaninama, pliš je uvek dobar izbor ako želite da ostavite upečatljiv utisak.

   

   

  2

  Neočekivani detalji

  Lepeze od slame se na Le Boin Coin sajtu mogu naći po ceni već od desetak evra, a slična je situacija i na domaćim pijacama sa polovnim stvarima. Lepeze kao detalj na zidu vladale su krajem osamdesetih godina i vreme je da im ponovo date šansu. Podići će svaki prostor, od kuhinje do spavaće sobe.

  Jedna reč: egzotično!

   

   

  3

  Prirodni materijali

  I sad nećemo pričati o punom drvetu izuzetne izrade koje će „pojesti“ vaš celokupni budžet za renoviranje. Više razmišljajte u smeru zaboravljenih klasika, kao što je na primer stolica „Peacock“. Ako je ne poznajete po imenu to je fantastična stolica od ratana koja je vladala stanovima tokom sedamdesetih godina. Možda je vreme da je iskopate iz podruma i vratite u modu?

   

   

  4

  Pleteni lusteri

  Tema sa prirodnim materijalima nastavlja se i kad je u pitanju rasveta, jednako atraktivni mogu biti i abažuri od slame i ratana. Ukoliko ste vešti možete ispratiti neki od online DIY projekata u kojima obična korpa uz nekoliko poteza postaje abažur. Et voilà! Uposlite prste i dobićete novi centralni komad, na primer, dnevnog boravka.

   

   

  5

  Jesenja paleta

  Iako obožavamo fantastične boje koje odlikuju jesen, nekako na njih zaboravimo pri uređenju entrijera. Obično pobede ili pastelne, ili jarke nijanse. Jednako dobro (nekada čak i bolje) mogu izgledati i boje kao što su oker, senf žuta, bakarna i bor zelena. Ono što je sjajna odlika takve palete jeste da se lako kombinuje i slobodno možete iskoristiti nekoliko različitih boja, a da i dalje ostanete u polju elegantnog uređenja. Bonus: kraljevsko plava i mint nijansa savršeno idu uz jesenju paletu.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: