Sedamdesete, disko, jarke boje, mid century… Ova kuća kombinuje baš sve na svetu i izgleda genijalno!

  23.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/70tekuca_cover.jpg

  Ko nije obožavao seriju “Vesele sedamdesete”? Šta ako vam kažemo da smo pronašli čarobni portal koji nas vodi direktno u Erikovu dnevnu sobu?! Whinnie Williams je pevačica, DJ, vlasnica brenda ukrasa za kuću Poodle & Blonde, dizajnerka enterijera i influenserka… Svoj nemirni karakter pretočila je u uređenje viktorijanske kuće sa pet spavaćih soba. Ona i njen dečko Tom Dream, režiser muzičkih spotova, kupili su kuću u lošem stanju i godinu dana su radili na adaptaciji konačno dobivši enterijer koji je otkačen, zabavan, sumanut, retro, drugačiji i apsolutno kul! Zaista je teško u Instagram eri identičnih enterijera uspeti da postignete da budete značajno drugačiji, ali ovoj multitalentovanoj devojci je to pošlo za rukom.

   

  Razlog zbog koga njena kuća deluje različito od uobičajnih dizajn priča jeste što je većina nameštaja kupljena na pijacama sa polovnom robom, ali dosta toga je jednostavno produkt mašte i spremnosti na rizik. Tako, na primer, linoleum na široke crveno-bele pruge jeste podloga koja se u Britaniji obično koristi u državnim školama, a Williamsova ga je iskoristila kao pod za trpezariju, menjajući mu karakter. Pruge je neočekivano uklopila sa staklenim retro stolom za ručavanje sa zlatnim setom stolica, koji je pronašla u charity shopu Ecco za samo 30 funti!

   

   

  Ako vam se malo vrti u glavi od njenih enterijerskih rešenja, možda je to zato jer samu sebe opisuje kao dete ljubavi Brigitte Bardot i Del Boy Trottera. Ta kombinacija ne može da ispadne loša! Takođe, tvrdi da ako nešto možete da smislite, moguće je i realizovati tu ideju, misao koju bismo mogli da zapamtimo i zadržimo u svakodnevnom životu. “U enterijeru počinjem od klice ideje: fotografija, sofa, film, stari magazin, ili čak možda samo jedna reč. I onda nadograđujem viziju, to je proces. Sve vreme, naravno, brinete da li pravite najskuplju grešku u svom životu, ali sve je to deo stvaranja”, objasnila je Whinnie.

   

   

  Pošto nije mogla da pronađe dovoljno veliko delo za zid u dnevnoj sobi Whinnie je uzela šperploču ofarbano u belo i na njoj je pravila oštre poteze malom kućnom metlom umočenom u crnu boju

   

   

  Kad smo rekli da je spremna na rizik, ozbiljno smo to mislili, još jedna lekcija koju vredi usvojiti, kako je uopšte sa ograničenim budžetom uspela da završi renoviranje. Kupujući komade nameštaja koje niko nije želeo! Fantastičan okvir za krevet sa ugrađenim fiokama u glavnoj spavaćoj sobi u obliku školjke presvučen nežno-plavim plišom platila je samo 60 funti! Slavine u obliku labuda (koje su postale zvezde Instagrama zahvaljujući toaletu restorana Annabel’s) našla je na eBayu po ceni od 40 funti, a tamo je poručila i pink kadu koja je bila toliko teška da je bilo potrebno pet nosača kako bi je uneli u kupatilo na prvom spratu.

   

   

   

  Za kupatilo uspela je da nađe originalni ružičasti umivaonik, kadu i toalet šolju iz sedamdesetih, dok vrata od prostorije od mutnog stakla potiču iz 1960. godine

   

  Pisali smo vam već da možete da razmislite i o krečenju plafona u neku boju, umesto zidova, ali i tu poruku je Whinnie podigla na novi nivo, naime ona je plafon u gostinjskoj sobi presvukla tapetama u kombinaciju zelene i bele boje čija šara podseća na razlivenu tekućinu. Hrabar izbor, ali neočekivano dobro izgleda. U tu prostoriju dodala je krevet sa okvirom od bambusa, luster koji podseća na korpu i veliku lepezu kao ukras (sećate se da smo vam već preporučili ove dizajn trikove?) i dobila je sobu koja odiše egzotičnom atmosferom daleke Azije.

   

  Iako su se majstori bunili uspela je da ih ubedi da klasične bele pločice postave „naopačke“

   

  Zaista svega ima u ovoj kući i sigurni smo da ne bismo imali ovoliko petlje da ludujemo sa enterijerom, ali baš zato smo toliko opčinjeni ovim prostorom. Kuća je zapravo kombinacija svih ludih ideja koje su nam padale na pamet dok nismo ušli u „odrasli&odgovorni“ šablon. Zato vas ostavljamo sa gomilom slika da malo razmislite da li je baš ovaj vikend taj kad ćete osloboditi DIY boginju u sebi i malo ludovati po stanu. Navijamo za vas!

  Njena spavaća soba je još veći mishmash. Školjka krevet prati i kamin u istoj temi, i naime ovde je izvela DIY trik i običan okvir za kamin obložila je pravim školjkama, a umesto prostora za loženje vatre nalazi se samo kontrastna tapeta, dok je okolne zidove sama okrečila u stilu murala sa koralima. Pa možda je Whinnie pomalo i Mala Sirena?

  Saznaj više:
  Povezani članci: