Tri aplikacije koje će filmofili obožavati

  06.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/aplikacije_film_cover.jpg

  Verovatno ste više nego jedanput odgledali trejler za neki film, oduševili se ili barem zainteresovali, što je u oba slučaja dovoljno da ga stavite na mentalnu “must watch” listu. I to je kul, osim što je sa takvim listama problem obično taj da, kad dodje trenutak da se setite nečeg sa iste, obično ne možete da setite ni jednog naslova. Ili vam je možda poznatiji scenario broj dva? Onaj u kom gledate neku seriju, ali osim ako je ne bindžujete i sa sigurnošću znate da ste odgledali celu sezonu, i to za jedno veče, brzo izgubite smernice dokle ste stigli. Pogotovo ako gledate seriju retroaktivno i treba proći sedam sezona, onda su pitanja „jesam li beše poslednje gledala petu epizodu iz šeste sezone ili šestu iz pete?“ i tako redom.

  Srećom, zahvaljujući tehnologiji, i činjenici da danas postoje aplikacije za sve, ili bar gotovo sve, postoje i one koje naš kalendar za zabavu drže pod konac. Ukoliko vam je potrebno malo sređivanja mentalnih kinoteka, ovo su definitivno aplikacije za vas!

  TV Time (dostupna i za iOS i Android)

   

  Ova aplikacija je prva na listi zato što je apsolutno sveto pismo movie & TV shows aplikacija. Kada jednom počnete da je koristite, verovatno ćete to činiti svakodnevno jer je savršeno i neizostavno oruđe za praćenje „šta, kad, kako i šta je sledeće“, za sve one koji gledaju više od jedne serije u isto vreme. Ukoliko smetnete sa uma da je danas dan kada izlazi nova epizoda neke od serija, TV Time će vas podsetiti notifikacijom, ili podsetiti na bivšu omiljenu seriju koja se posle duže pauze vraća na ekrane. Posao i obaveze umeju da stanu na put predanom gledanju svega što nam se dopada (dođavola), a čega je sve više i više, ali su barem tu aplikacije da nas podsete na male radosti.

  Zašto je volimo: Zato što ima otvorene diskusije za sve epizode. Kakve se tu teorije razviju! A i zanimljivo je proćaskati o novoj TV opsesiji sa ostalim fanovima, i deluje kao mesto gde možete da se nađete sa „svojim ljudima“.

  CineTrack

   

  Aplikacija koja sjajno služi u oba sveta. I televizijskom i filmskom. Ne samo što prati dokle ste stigli sa kojom serijom, nego dozvoljava korisnicima da prave, sređuju i menjaju svoje filmske liste. Pored toga što su na jednom mestu dostupne kritike i recenzije sa IMDB i Rotten Tomatoes, ovaj sjajno osmišljen app ima i opciju podsećanja i odbrojavanja do premijernih prikazivanja novih ostvarenja koja volite i čekate.

  Zašto je volimo: Filmofili će brzo shvatiti da je CineTrack nezamenljiv i u nekim drugim ličnijim statistikama. Ne samo što prati challenge koliko filmova planirate da odgledate do kraja meseca ili godine, već i informiše o ukupnom broju pogledanih filmova i koliko ste puta odgledali neke od njih.

  Letterboxd

   

  Za one koji vole da ne mešaju serije i filmove, nego da ih drže na odvojenim listama. Posebno je dobra za filmove, kao i na ostalim možete da pravite watch liste i zapisujete buduće planove u svoj filmski dnenvnik. Bonus poeni odlaze i na to što kada odgledate film možete da ga ocenite i napišete kratak review, i pomognete drugima koji ne mogu da se odluče da li da ga gledaju ili ne. A to mnogo pomaže i kada ste sa druge strane!

  Zašto je volimo: Letterboxd omugućava korisnicima da kreiraju liste i kolekcije filmova i serija prema žanrovima i različitim temama. I pritom predlaže nove naslove srodnog sadržaja i tematike. Tako, ako želite da istražite neko konkretno polje, ili se detaljnije upustite u opus nekog režisera ili otkrijete neke nove egzotične naslove, Letterboxd je sjajan partner u tom istraživanju.

  Saznaj više:
  Povezani članci: