Pretraga

Ovaj mermerni sto inspirisan je enterijerom Céline butika i izgleda fantastično!

Ovaj mermerni sto inspirisan je enterijerom Céline butika i izgleda fantastično!

Tekst: BURO.

Jedna od naših omiljenih blogerki Camille Charriere se u prethodnih par godina okrenula uređenju enterijera, baš i kao njene online koleginice. Taj trending dodatno je pojačan ovom godinom i karantinom koji nas je sve naterao da „izmislimo“ popravke po kući. Camille se u međuvremenu verila i u martu ove godine počela da živi sa svojim verenikom Francoisom Larpinom u Londonu, što je uz izostanak blogerskih putovanja značio ozbiljan zaokret u stilu života.

Počela je da razmišlja o opremanju stana više u skladu sa njihovim ličnostima, kako bi od iznajmljenog prostora napravila pravi dom koji vole. Počelo je od vintage nameštaja koji je poručivala preko specijalizovanih sajtova, preko starinskih Murano lustera koje je kupila na svom poslednjem putovanju u Meksiko, a sada je tu i custom made trpezarijski sto za koji je Camille inspiraciju pronašla u Céline svetu Phoebe Philo (da, sa akcentom). Dok je Phoebe bila na poziciji kreativne direktorke tog brenda butici su imali pod sastavljen od različitih boja mermera u stilu pačvorka. To je ostavilo toliko snažan utisak na Camille da je i godinama kasnije i dalje razmišljala o tom efektu.

Ovaj mermerni sto inspirisan je enterijerom Céline butika i izgleda fantastično! (фото 1)
Ovaj mermerni sto inspirisan je enterijerom Céline butika i izgleda fantastično! (фото 2)

U trenutku kada je Hedi Slimane stupio na poziciju u brendu Celine 2018. godine i kada je započelo transformaciju flagship butika čak je otrčala do londonske radnje dok je renoviranje trajalo i pokušala je da kupi ostatke mermera, ali nažalost, radnici nisu imali dozvolu da joj ih prodaju. Par godina kasnije smislila je kako da se dokopa svog pačvorka, stupila je u kontakt sa kompanijom Marble Partners koju su pokrenuli nekadašnja PR menažerka u modi Mia Castenskjolda, modni fotograf Stefan Zschernitz i skulptor Klaus Weiskopf. Osim što dele istu estetiku, Camille je ka njima privukla i činjenica da ovaj dizajn studio radi isključivo sa ostacima mermera budući da su posvećeni održivosti.

Ovaj mermerni sto inspirisan je enterijerom Céline butika i izgleda fantastično! (фото 3)
Ovaj mermerni sto inspirisan je enterijerom Céline butika i izgleda fantastično! (фото 4)

U normalnim okolnostima bi na stovarištima brzo pronašli mermer odgovarajućih šara za sto, ali zbog izolacije ovaj proces se produžio na čitavih 9 meseci. Radi se o pravom primeru slow design-a i činjenici da je u ostvarivanje želja potrebno uložiti određeno vreme i strpljenje, što je kompletno suprotno ubeđenjima generacije koja je navikla da šopinguje „na svajp“. Iako poznata Instagramerka, Camille nije želela da se i njen dom nalazi u kategoriji „Instagram Home“ pa se potrudila da većina nameštaja bude ili second hand, ili izrađena od recikliranih materijala. Trpezarijski sto isporučen je pre nešto manje od nedelju dana, Camille mu je dodala slavne stolice B32, marokanske svećnjake i spiralne sveće stvorivši moćnu dizajn celinu. Moodboard materijal!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor