Pretraga

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!)

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!)

Tekst: BURO.

Realno, izgled prostora u kome vežbate ne utiče na vaše rezultate, ali svakako doprinosi ukupnom utisku i definitivno utiče na motivaciju da uopšte odete na trening. Kako nam volja (posebno tokom zimske sezone) nije na visokom nivou, svaki dodatni boost, pa i vizuelni nije naodmet. Teretane su prošle kroz dizajn tranziciju, a možda najbolje od svega izgledaju studiji gde se vežba joga i pilates. Na tim mestima arhitekte uspevaju da i kroz dizajn enterijera dočaraju eleganciju pokreta koji se tu izvode. Možda je vreme da malo zastanete, pauzirate kardio i prepustite se treninzima koji su osmišljeni tako da kroz male ciljane pokrete i povećanje fleksibilnosti doprinesu ukupnom blagostanja i tela i uma, uz poseban naglasak na jačanje kora. U ovom deljenju otkrivamo vam adrese i kod nas, gde možete raditi na svom telu u vrlo dobro dizajniranom ambijentu, gde će vam svaki napor lakše pasti.

MIA YOGA

Moskva

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 1)

Ovaj predivni joga studio u Moskvi nosi potpis čuvenog biroa Crosby Studios koji imaju vrlo jasnu i prepoznatljivu estetiku (i dalje patimo što nismo stigli da posetimo njihov pop-up kafe u Parizu). I pri dizajnu ovog studija držali su se svog stila u nežnim bojama sladoleda. Osnivač biroa Crosby Studios je pre 10 godina vežbao jogu u ovom studiju i od kada je kročio u prostor maštao je o redizajnu. Pa, pazite šta želite, možda će vam se želja i ostvariti. Harry Nuriev i njegov tim se sada sve presvukli u boju pistaća, uz akcente u crnoj boji koji tvore zanimljivu grafičku igru, nalik prizorima iz nekog stripa. Pre-le-po!

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 2)
Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 3)

MINT PILATES

Novi Sad

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 4)

Mint Pilates studio u Novom Sadu nudi treninge stott pilatesa i Gyrotonic sistem vežbanja. U oba slučaja radi se o pokretima koji su fluidni, dinamični, ritmični i melodični. Dah i pokret su usklađeni i čine jedan harmoničan orkestar tela i duha. Telo se pokreće kroz sve ravni fluidno i uz konstantan otpor. Upravo je to bila inspiracija i za enterijer, za koji je bio zadužen novosadski biro A1 Design Hub na čijem čelu je Andrea Soleša. Boja prirodnog drveta, ukombinovana je sa svežom mint nijansom, uz akcente u narandžastoj boji. Na dugačkom zidu dominira neonski ispis koji svemu daje opušteniji vajb. A to je nešto što zaista možemo da cenimo dok izvodimo pokrete koji zaokupljaju svaki atom i fizičke i mentalne snage.

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 5)
Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 6)

REFORM PILATES STUDIO

Beograd

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 7)
Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 8)

Ovaj pilates studio na Novom Beogradu postoji nekoliko meseci i specijalizovan je za pilates na reformer spravama. Radi se o vrlo svedeno uređenom prostoru gde su kao kontrast spravama za vežbanje iskorišćeni prirodni elementi. Tu su nameštaj od trske i bambusa, svetli parket... Pored toga kao dekoracija su iskorišćne skulpture u antičkom stilu, a isti motiv ponavlja se i kao veliki crno-beli mural na zidu u prostoriji gde se vežba.

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 9)
Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 10)

SOBA 7

Beograd

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 11)

Ukoliko pratite lokalne dizajn vesti možda ćete i na prvi pogled prepoznati ko stoji iza enterijera pilates studija Soba 7? U pitanju je Dušan Nenadović i njegov studio 11K, sa čijim radom smo vas već upoznali (a on je prste umešao i u izgled našeg omiljenog Paviliona). Kako se radi o prostoru koji ima krovne prozore i okupan je prirodnim svetlom, Dušan se odlučio za materijale i teksture koji, iako su suprostavljeni, stvaraju celinu koja odiše mirom. Goli beton zbog prozračnih zavesa deluje skoro nežno, a terrazzo pod predstavlja sjajnu osnovu za reformer sprave. Balans u svom fizičkom obliku.

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 12)
Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 13)

SUM OF US

Melburn

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 14)

Ovo je zapravo „klub zdravlja“ čiji članovi tu mogu vežbati pilates i jogu, zakazati tretmane za telo, ali i odmoriti se u maloj kafeteriji. Za dizajn je bio zadužen australijski biro We Are Huntly. Brif je nalagao da se stvori ambijent wellness kluba koji poziva na opuštanje, a to su arhitekte ispunile. Kombinovali su crnu i belu boju i nisu lutali sa detaljima, sve je vrlo svedeno. I čak u delu koji je kafe je sve vrlo jednostavno, uključujući i same forme nameštaja.

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 15)
Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 16)

Ovo su najlepši prostori u kojima možete vežbati jogu i pilates (i kod nas!) (фото 17)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor