Pretraga

Facebook je upravo lansirao dejting aplikaciju i ne znamo da li da budemo srećni ili zabrinuti

Facebook je upravo lansirao dejting aplikaciju i ne znamo da li da budemo srećni ili zabrinuti

Za sada aplikacija je dostupna samo u Americi

Tekst: BURO.


Ako postoji jedna osoba na svetu kojoj ne želite da poverite informacije o sebi onda je to Marc Zuckemberg, osim ako pričamo o rođendanu. Jer da nema Marca ko zna ko bi se upošte setio da vam ga čestita. Ali imajući u vidu curenje privatnih informacija koje se dešavaju kada je Facebook u pitanju ova nova aplikacija koju su lansirali tera nas da joj priđemo sa velikim oprezom. Jer kada je reč o Facebooku mnogo toga može poći po zlu, zar ne?

Facebook je upravo lansirao dejting aplikaciju i ne znamo da li da budemo srećni ili zabrinuti (фото 1)

 

Za sada lansirana samo u Americi Facebook Dating aplikacija dostupna je za sve starije od 18 godina i odvojena je od vašeg glavnog profila. Platforma vam predlaže potencijalne dejtove zasnovano na zajedničkim interesovanjima, preferencama i stvarima koije radite na Facebooku. Kao ljude sa kojima možete da se uparite daje opciju prijatelja vaših prijatelja kao i osobe van vaše FB mreže. To znači da vam aplikacija ne predlaže vaše FB prijatelje osim ako vi to ne želite, i u tom slučaju oni su u kategoriji "Secret crush". Ako oboje tapnete da se dopadate jedno drugom dobijate notifikaciju, ako vas druga osoba ne izabere nikada neće znati ni da ste vi izabrali nju. Takođe je povezana sa vašim Instagram profilom tako da na nju možete da šerujete svoje fotografije, a u budućnosti možda će postojati opcija i za šerovanje insta storyja.

Facebook je upravo lansirao dejting aplikaciju i ne znamo da li da budemo srećni ili zabrinuti (фото 2)

 

Pokušavajući da ispeglaju probleme sa privatnosti podataka koje im zadaju glavobolje godinama, Facebook je u ovoj aplikaciji odlučio da prikazuje samo ime i godine korisnika, čak ni pol nije naznačen, a nijedna informacija o vašim aktivnostima na aplikaciji neće se prikazivati na FB feedu.

 

Facebook Dating aplikacija je lansirana samo dan nakon likovanja 419 miliona brojeva telefona FB korisnika u još jednom skandalu curenja privatnih informacija koje Facebbok skuplja. Imajući u vidu ovaj i druge skandale koje ih prate možda je razumljivo da će mnogi odlučiti da se drže Tindera.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar