Pretraga

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji

Tekst: BURO.

Ako nas je išta pandemija naučila u prošloj godini onda to jeste da na internetu postoji sijaset odličnih programa za vežbanje koje je vrlo lako pratiti uz detaljno objašnjene vežbe i serije. Ako nemate dobru teretanu u blizini, ili nikako ne uspevate da uhvatite priključak sa sportskim svetom, možda je rešenje da sami istražite različite discipline i sami pronađete tip vežbi koje odgovaraj vašim fitnes ciljevima. Većina studija sada je uvela opciju „članarine na daljinu“ koja podrazumeva da za mesečnu nadoknadu možete pristupiti satima snimljenog materijala, pa više niste ograničeni na ponudu samo lokalnih trenera i možete vežbati doslovno sa bilo kim bilo gde na svetu. Fitnes aplikacije su u porastu i svakodnevno se dodaju nove varijacije vežbi kako bi vežbanje bilo manje monotono. No, kada je izbor preširok može nam se destiti da se pogubimo i pronađemo izgovore zašto se ne hvatamo u koštac sa izborom. Kako se više ne biste krili iza toga, mi ćemo vam predložiti neke koje će vam sigurno pomoći da ovog proleća zablistate u svom najboljem izdanju.

ALO MOVES

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji (фото 1)

Šta da očekujete: kada je u pitanju svet fitnes aplikacija malo koja može da se pohvali tako bogatim sadržajeem kao Alo Moves. Radi se o aplikaciji koja je specijalizovana za vežbanje, a nastala je kao produžetak brenda sportske odeće Alo Yoga. Ipak, ne radi se samo o marketinškom triku, budući da ćete na njihovom apu pronaći na hiljade časova za um, telo i dušu kako bi rekreirali atmosferu joga studija i kod kuće. Naravno, joga je samo jedna od opcija, ako vam je draže da dan počnete HIIT vežbama za celo telo i to je dostupno.

SWEAT

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji (фото 2)

Šta da očekujete: Jedna od osnivačica ove aplikacije jese australijska fitnes zvezda Kayla Itsines. Sve je počelo 2015. godine, a već 2017. godine aplikacija je apdejtovana vežbama poznatih ličnih trenera kao što su Kelsey Wells i Sjana Elise. Da, ova aplikacija vam nudi opciju vežbanja sa nekim od najcenjenijih trenera na svetskom nivou. Na početku ova aplikacija je služila kako bi vežbači personalizovali svoj trening u teretani, ali sada postoji i BBG Zero Equipment program koji ne zahteva nikakve rekvizite.

THE SCULPT SOCIETY

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji (фото 3)

Šta da očekujete: Megan Roup instruktorka poznatih sa A liste kreirala je The Sculpt Society pošto nije mogla da online pronađe program koji će korisnike dobro preznojiti, ali uz dozu zabave. Na aplikaciji možete pronaći raznorazne rutine koje traju od 5 do 50 minuta. Stil vežbanja koji Megan neguje kombinuje različite discipline i ples i kardio, kako bi korisnicima pomogla da smršaju i ojačaju svoje telo. Od rekvizita su potrebni mali tegovi, elastične trake i opterećenje za zglobove što je sve vrlo lako nabaviti i koristiti u kućnim uslovima. The Sculpt Society takođe nudi programe za posle porođaja, kao i lagane vežbe koje su bezbedne i za trudnice.

GLO YOGA

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji (фото 4)

Šta da očekujete: Jedna od najbolje rangiranih joga i meditacija aplikacija je Glo Yoga. Sa 53 instruktora i preko 4.000 časova koje možete koristiti Glo je dizajniran da zaista napuni vaše baterije. Aplikacija je pogodna i za početnike ali i za napredne korisnike koje žele da svoje mogućnosti podignu na novi nivo. Možete birati vežbe i po tipu problema koje imate u svakodnevnom životu, tipa postoje časovi koji će vam pomoći u misiji da lakše zaspite, a tu su i oni koji su osmišljeni da postanete snažniji. Glo Yoga vam nudi da odaberete kad i gde ćete trenirati individualno, ali i opciju da se pridružite časovima koji se dešavaju in real time.

OBÉ

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji (фото 5)

Šta da očekujete: Ako vam promišljena Obé estetika nije dovoljna, ova aplikacija vam nudi 22 časa uživo na dan da vas ubedi da je downloadujete. Uz live stream tu su i snimljeni časovi i to preko 5.000. Uz takav izbor više nikada vam se neće desiti da ste bez izbora. Tu su treninzi snage, joge, kao i kardio. Postoji i poseban odeljak sa vežbama za najmlađe, što znači da u ovim treninzima može učestvovati cela porodica. 

ROMWOD

Neka vaš telefon postane vaš lični trener, ovo su aplikacije koje će vam pomoći u toj misiji (фото 6)

Šta da očekujete: Ako ste u potrazi za vežbama koje će unaprediti vašu pokretljivost i fleksibilnost proverite šta nudi aplikacija Romwod. Da, sjajno je kada odradite trening visokog intenziteta, ali jednako je bitno izbalansirati svoje telo i pravilno se istegnuti. Romwod je posebno dizajniran za to, tamo ćete pronaći detaljne smernice za istezanje, kao i upustva kako da se odnosite prema problematičnim mestima na vašem telu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor