Pretraga

Pogledajte listu najoriginalnih podkasta ove godine

Pogledajte listu najoriginalnih podkasta ove godine

Tekst: BURO.

Ukoliko sa podkastima još uvek niste na ti, verujemo da je to samo zato što još uvek niste otkrili one koji vam odgovaraju. Mi ih slušamo u gotovo svakoj prilici: kako bismo ispunili vreme dok putujemo, dok kuvamo ili kad nam je potrebna dnevna doza umetnosti. Podkasti su postali ceo jedan novi koncept, barem kod nas, budući da su u inostranstvu, a posebno u Americi odavno “na sceni”. Od onih naizgled običnih razvijali su se u svim pravcima, pa sada svaka niša ima svoj. Ove godine smo se uverili da idu dalje i od toga, zato pogledajte listu najoriginalnijih iz 2021. godine.

UNREAD

Pogledajte listu najoriginalnih podkasta ove godine (фото 1)

Jedne decembarske noći 2019. godine Chris Stedman primetio je u inboxu novu poruku od svog prijatelja Alexa, iako dugo nisu razgovarali niti bili u kontaktu. Ona je glasila ovako: "Pišem ti da bih ti stavio do znanja da kada primiš ovu poruku, ja više neću biti živ." U istoj se nalazio i link ka privatnom SoundCloud nalogu Alice. Alex jeste pominjao Alice kao obožavateljku Britney Spears, a ona je u međuvremenu postala jedna od vodećih ličnosti u bazi njenih fanova, posebno u "FreeBritney" bici. Ali zašto se njen nalog nalazi u oproštajnoj poruci? U kakvom su tačno odnosu ona i Alex bili? I najvažnije: da li ona može da pomogne Chrisu da dokuči zašto je Alex sebi oduzeo život?

DEATH SEX & MONEY

Pogledajte listu najoriginalnih podkasta ove godine (фото 2)

Anna Sale bez zadrške u svom podkastu sa "običnim" i poznatim ljudima obrađuje sva ona strašna i velika pitanja koja vrlo često izostavljamo iz učtivih razgovora. Na ovoj adresi pronaći ćete razgovore o seksu, novcu i smrti, budući da su to teme o kojima mislimo puno, a iskreno ragovaramo malo. Očekujte novu epizodu svake srede, a Anna uz to šalje i newsletter sa preporukama za druge podkaste. 

EAR HUSTLE

Pogledajte listu najoriginalnih podkasta ove godine (фото 3)

Ear Hustle je definitivno nešto najoriginalnije što ćete dobiti iz sveta podkasta, budući da nam iz prvog lica donosi priče svakodnevice zatvorenika kao i pravaca u kojima se njihovi životi razvijaju nakon izlaska iz zatvora. Podkast je rezultat saradnje vizuelnog umetnika Nigel Poora koji volontira u San Quentin zatvoru u LA-u i Earlonne Woodsa i Antwan Williamsa, bivših zatvorenika. Neke ispovesti su teške, neke čak i duhovite, ali uvek iskrene. Ako ste u potrazi za sirovim pričama, dovoljno je da kliknete play

SUNDAY SCARIES

Pogledajte listu najoriginalnih podkasta ove godine (фото 4)

Nedelja je najgori dan u sedmici i tačka. Mamurluk, šamar prolaznosti, ponedeljak iza ćoška... Kao da se sav besmisao sveta smesti u tu prokletu nedelju. Simbolično, naziv podkasta "Sunday Scaries" koji čak zvuči slatko u poređenju sa onim što reprezentuje a to je sve gorepomenuto, u petominutnim epizodama nastoji da ublaži te nedeljne osećaje kroz kratku meditaciju, tehnike disanja i načine kako da preispitamo i promenimo ova uverenja.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor