Muzički NOVITETI na našoj PLEJLISTI

  13.10.2023.
  RECOMMENDED

  Ove nedelje, BURO. x Vojkan Bećir plejlista je u fokusu!

  Izašao je jedan od najboljih albuma godine, dobili smo nagli i nagi povratak popularne rock zvezde, TikTok je iznedrio još neke kvalitetne hitove, saradnjom iznenadili popularni francuski bend i čuveni američki producent, a tu je i album pred kojim pucaju i najtvrđa srca!

  Troye Sivan albumom Something To Give Each Other“ nije želeo svima da udovolji, na šta puca veliki broj pop zvezda danas. Pisao je iz ličnog iskustva, o svojoj seksualnosti, novootkrivenoj senzulanosti, tome kako je biti singl i plesati sa strancima, voleti jednu noć, biti blesav i slobodan. „Rush“ je njegov najveći hit u karijeri, „Got Me Started“ odlično potvrdio pravac aktuelne ere, a sada je tu u celosti album koji ima ideju i nameru, ali je i sproveden majstorski, sa jasnim zvučnim uticajima koje će razumeti milenijalsi, a u njima uživati i Gen Z i nadolazeće generacije.

  Lenny Kravitz zna šta njegovi fanovi žele od njega. Osim muzike, da vide telo kojim može da se pohvale i decenijama mlađi od njega. Tik pred svoju šezdesetu, skinuo se za svoj novi spot i najavio album „Blue Electric Light koji izlazi u martu. Singl se zove „TK421“, a evo vam sneak peak videa.

  Screen Shot 2023 10 13 at 5.37.14 PM

  Brittany Howard je megasila savremene američke muzike. Bila je u bendu Alabama Shakes, sada radi solo i podseća na izvođače koji su iznedrili rock muziku, kao što je na primer Sister Rosetta Tharpe, kao i one koji su je nastavili kao što su Tina Turner ili Prince, uz uzore koji idu od Toma Waitsa do Bjork. Njen novi singl koji će joj verovatno doneti još Grammy nagrada, nastao je tokom pandemije kada se, kao i svi mi, pitala „What Now“.

  Aliyah’s Interlude je ime njenog TikTok profila, pa ostalo i kao umetničko ime. Možda ste se sreli sa modnim trendom Aliyah Core koji je započela, a koji nastavlja singlom „IT Girl“. Pesma preti da postane popularna kao „212“, nadam se samo da Aliyah neće biti problematična kao Azealia.

  Phoenix će uskoro dobiti novu slavu jer su radili skor za film „Priscilla“. Sofia Copolla nije dobila dozvolu da koristi Elvisovu muziku, pa je pitala muža da sa svojim francuskim bendom komponuje novu. Dok ne čujemo kako to zvuči, imamo novu verziju pesme sa poslednjeg albuma Alpha Zulu. Interesantno je da su tu Chad Hugo kojeg znamo iz grupe N.E.R.D. sa Pharrellom, ali i mlada Novozelanđanka Benee.

  Ice Spice se sprema da sutra bude prva muzička gošća u novoj sezoni šoua Saturday Night Live. Tempirala je objavu novog singla sa Remom, likom koji je prethodne godine dominirao zbog one Selena Gomez kolaboracije Calm Down“.

  Najupečatljivije izdanje ove nedelje je album „Juvelin“, tura kroz tragičan gubitak koji dobija na dodatnoj težini kada saznate u kom stanju je trenutno Sufjan Stevens koji ga je sam pisao, komponovao i producirao. Ovo je deseti studijski album muzičara koji osim što je globalno priznat i miljenik muzičkih kritičara, ima nominaciju za Oskara zbog doprinosa filmu „Call Me By Your Name„. Ukoliko se odlučite da ga preslušate, spremite se za plakanje. Na plejlisti je samo jedna koja van konteksta ne lomi srce toliko.

  Never Dull još uvek nije dobio odobrenje da objavi onaj Rosalia remix, ali zato ima novi singl koji ću prvom prilikom da zavrtim u nekom klubiću, pa zalepim bili koju od Purple Disco Machine. Prijaće ako se spremate za neki kasniji izlazak, ali i kao dance break između dva sastanka.

  TikTok nam je nedavno iznedrio izvođače kao što su Kenya Grace, Tyla ili BRONZE AVERY. Na listi ove nedelje su i nove pesme Palome Faith, i solo Lauren iz grupe Cvrches. Desire, Cannons, Allie X, Tsatsamis i breathe. su takođe tu, uz puno pesama koje su izašle u prethodnih nekoliko nedelja.

  Klikom na + dodajte ovu plejlistu u svoju biblioteku i računajte na muzičke novitete svakog petka!

  Saznaj više:
  Povezani članci: