BURO. vizuelni leksikon: Borjan Grujić

    25.04.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/borjan_cover.jpg

    Sva je prilika da do sada imate barem jedan Borjanov rad ali da toga možda i niste svesni. Svoje radove Borjan prodaje kao razglednice i pritnove kako preko Instagrama tako i po gradu i ako zujite po centru male su šanse da se sa njim do sada niste susreli. Radi digitalne grafike, crteže minaricom i krejonima, akvarele i ispise i prilično je teško ako ne i nemoguće opredeliti se samo za jedan.

    Njegov rad se bazira na provokaciji privatne svojine a svojim delovanjem pokušava da pokaže u praksi koji su to alternativni oblici vlasništva i organizovanja koji su takođe mogući i održivi a drugačiji od onih koje znamo. Kako sam kaže trudi se da ne eksploatiše, niti da bude eksploatisan, sanja o zadrugama i drugim novim (ekonomskim) strukturama, promišlja ekološki i kad god može odnese neki rad u Solidarnu kuhinju, da se tamo možda proda i bude donacija ovoj inicijativi.

    Pored toga što potpisuje digitalne grafike i druge radove, stoji i iza brenda Pöbel gde kreira šuškavce, smatra da je ljubav danas najveći rizik i subverzija a mi smo ga pitali da nam nacrta u šta to još veruje, a šta ga plaši i kako zamišlja budućnost.

    Ne mogu da zamislim dan bez

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1619425826944199-scaled.jpg

    Istine o sebi