Pretraga

Privreme tetovaže su naša opsesija - od onih sa Dior potpisom do lokalnih autora

Privreme tetovaže su naša opsesija - od onih sa Dior potpisom do lokalnih autora

Tekst: BURO.

Da li je bezbedno reći da se o tetovažama više ne raspravlja i da se za njih ne vezuje bezbroj neosnovanih predrasuda? Nama se čini da jeste, posebno kada se osvrnemo na lokalnu tattoo scenu koja raste i razvija se u stilski različitim i vrlo kreativnim pravcima. Za vas koji razmišljate ili ste već izmaštali novu šaru, predlažemo da posetite neke od naših omiljenih tattoo umetnika i umetnica. (P.S. Ne zaboravite šta sa novom tetovažom smete i ne smete da radite.) Ukoliko još uvek niste spremni za tu vrstu obavezivanja, predlažemo privremene tetovaže koje su, trenutno hit i služe kao prelazna faza u odluci da se odvažite na trajnu ili zauvek kažete ne tetovažama.

Dior

Privreme tetovaže su naša opsesija - od onih sa Dior potpisom do lokalnih autora (фото 1)

Dior slavi svoj kultni parfem J'adore novom kampanjom pod nazivom "J’adore J’adore". Preokret, međutim, uključuje dodavanje sićušnih tetovaža od zlatne folije koje su razigrano postavljene na leđima, prstima i zglobovima. Na našu sreću, ovo nisu samo rekviziti za snimanje. U okviru kampanje, Peter Philips je dizajnirao kolekciju tetovaža koja će biti dostupna u ograničenim količinama. Jedna od tetovaža glasi: “Život nije crno-beo, život je zlato“. Slogan je oda originalnoj kampanji iz 1999. godine, a budući da je u pitanju limitirana serija, savetujemo da ugrabite svoju tetovažu na vreme. (Nemojte posle da vas nismo upozorili.)

Tattly: Frida Kahlo

Privreme tetovaže su naša opsesija - od onih sa Dior potpisom do lokalnih autora (фото 2)

Frida Kahlo je postala simbol koji nerado viđamo svuda ne zato što njen lik i delo ne volimo - upravo suprotno - iz tog razloga mislimo da joj nije mesto baš svuda gde pokušavaju da je smeste. Ipak, tetovaže jesu prilično prigodan format na kom ima smisla da stanuje. Ako želite da na svom telu ponesete simbol snage, ženskog herojstva i umetnosti, beskompromisnosti i strastvenog življenja - pogledajte kolekciju inspirisanu njenim radovima i citatima.

Samo nežno prema sebi

Privreme tetovaže su naša opsesija - od onih sa Dior potpisom do lokalnih autora (фото 3)

Samo nežno prema sebi je umetnički projekat dizajnerke i edukatorke Jane Oršolić, ali je u međuvremenu ova rečenica postala gotovo životna mantra, posebno nas koji smo previše puta u životu prema sebi bili prestrogi. Pa ako i vama treba podsetnik da omekšate kriterijume koje sebi postavljate, tetovaža sa ovim ispisom deluje kao savršeni format. Iako u fizičkom smislu može biti privremena, kao ultimativni podsetnik ne bi trebalo da izbledi.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor