Kultni par: Audrey Hepburn i Mel Ferrer

    30.04.2024.
    RECOMMENDED

    Audrey Hepburn je do danas ostala upamćena kao jedna od najšarmantnijih i najvoljenijih glumica. Na filmskom platnu bila je magnetska pojava i iako nikad nije bila femme fatale, u mnogim ostvarenjima igrala je zavodnicu. Takva je bila i van platna, s tim da njen ljubavni život nije bio nimalo jednostavan – obojila su ga dva braka, nekoliko afera i višestruka razočarenja, a definisao odnos sa Melom Ferrerom.

    Audrey je 1953, u 24. godini, snimila film nakon kojeg više ništa nije bilo isto. Roman Holiday lansirao ju je u zvezdanu orbitu i postala je nova miljenica Holivuda, a upravo u to vreme upoznala je prvu veliku ljubav, Mela Ferrera, glumca i reditelja koji je imao dva braka iza sebe, četvoro dece i 12 godina više od Audrey. Ona je bila verena, a Ferrea upoznaje na zabavi povodom lanisranja filma, u Velikoj Britaniji.

    roman holiday 5

    Pre nego što je upoznala Ferrera Audrey je uživala status verenice – trebalo je da se uda za britanskog biznismena Jamesa Hansona.

    Bogati budući lord bio je uzbuđen što će se venčati sa mladom holivudskom zvezdom, ali je Hepburn, puna sumnji, odlučila da otkaže venčanje, iako je imala i nekoliko proba venčanice sa dizajnerkom Zoe Fontanom.

    audrey mel 2

    Audrey je brzo razvila emocije prema Ferreru, a već sledeće godine par je igrao u brodvejskoj predstavi Ondine, nakon čega je njihova romansa procvetala, dok je paralelno s njom cvetala i njena slava – bila je nominovana za Tony i Oskara, koji je osvojila za najbolju glumiicu u filmu Roman Holiday.

    Audrey i Mel su 25. septembra 1954. organizovali intimno večanje u Švajcarskoj, izgovarajući zavete daleko od očiju javnosti, u Švajcarskoj, jer je par bio veoma oprezan kad su mediji u pitanju.

    audrey mel ferrer 1

    Privatno su uživali u ljubavi, a pred kamerama su se našli 1955, zaigraivši zajedno u filmskoj adaptaciji romana Rat i mir. Željna da postane mama, Hepburn je brzo ostala u drugom stanju, ali je izgubila bebu. Nažalost, ista stvar joj je dogodila i 1959, kao posledica pada s konja na snimanju filma Unforgiven, a onda još dva puta.

    Audrey i Mel: Dugačak brak, a kratka ljubav

    Između teških trenutaka i dana ljubavi, ona i Ferrer su konačno dočekali rođenje prvog i jedinog deteta, sina Seana Hepburna Ferrera, koji je na svet došao 17. juna 1960. u Lucernu u Švajcarskoj, gde je par živeo.

    hepburn beba 3

    Dolazak prvog deteta trebalo je da cementira status Hepburn i Ferrera kao holivudskog zlatnog para, no daleko od crvenog tepiha njihov brak bio je sve samo ne jednostavan. Hepburn je godinama tvrdila da su srećni zajedno, ali je Ferrer zapravo nije mogao da kontrolipe svoju ljubomoru.

    audrey 4444

    Čak i majka Audrey Hepburn nije bila zadovoljna ćerkinim izborom, opisujući Mela kao „žabolikog tipa sa tankim nogama“, optužujući ga za haos koji je pravio u njihovim životima godinama. Izlaz iz nestabilnog braka i Ferrer i Audrey pronašli su u brojinim aferama, a Hepburnova je navodno bila u vezi sa kolegom iz filma Sabrina, Williamom Holdenom, koji je takođe bio oženjen, ali je on navodno bio očaran sa Audrey, opisujući je kao „ljubav svog života“.

    Afera koja se pripisuje glumici dogodila se i sa scenaristom Robertom Andersonom, ali uprkos tome, Hepburn navodno nije želela da okonča odnos, posebno nakon rođenja sina Seana, jer je i sama bila dete razvedenih roditelja, te svom sinu nije želela da priušti odrastanje kakvo je ona imala.

    audrey 5555

    Audrey je imala 6 godina kada su joj se razveli roditelji i taj trenutak je teško podnela.

    – Razvod mojih roditelja bio je prvi veliki udarac koji sam doživela kao dete… Obožavala sam svog oca i strašno mi je nedostajao od dana kada nas je napustio, izjavila je u intervjuu. Inače je kasnije ponovo uspostavila odnos sa ocem, ali je njegovo napuštanje ostavilo veliki trag na njoj.

    audrey 7777

    Nakon 14 godina, Hepburn nije mogla da porekne da je njen brak sa Ferrerom došao kraju. Objavili su razvod 1968. i iako će se ona ponovo udati, samo godinu dana nakon razvoda – za italijanskog psihijatra-neurologa Andreu Dottija, veliku ljubav upoznaće tek deset godina kasnije.

    Nakon venčanja, Audrey i Andrea počeli su da žive u Rimu, gde su njenog sina Seana upisali u dvojezičnu školu, a 4 meseca nakon venčanja, Hepburn je ponovo ostala u drugom stanju. 8. februara 1970. na svet je došao Luca Dotti, kojeg je Audrey dobila u 40. godini. Sa rođenjem drugog sina, glumica je odlučila da napravi pauzu od Holivuda i posveti se majčinstvu u Švajcarskoj. I njen drugi brak okončan je 1980. godine.

    Mel Ferrer se nakon razvoda od Audrey oženio 1969. godine sa Elizabeth Soukhotine, sa kojom je ostao u braku do smrti.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: