Sve što znamo o nastavku filma Beetlejuice

31.03.2024.
RECOMMENDED

Da li Jenna Ortega zvanično postaje kraljica horora? Glumica koju smo obožavali kao Sredu Addams preuzima još jednu ulogu iz panteona kultnih gotičkih junakinja – dvadesetjednogodišnja zvezda ponovo snima sa Timom Burtonom i deo je nastavka njegovog kultnog filma iz osamdesetih, Beetlejuice, (1988), na koji se čekalo 36 godina.

Beetlejuice (nastavak se zove Beetlejuice Beetlejuice) predstavlja drugu saradnju glumice i reditelja, nakon Netfliksove serije Wednesday, u kojoj je Jenna igrala naslovnu ulogu i za koju je naučila da mačuje, svira violončelo i govori nemački. Ova uloga donela joj je nominacije za Zlatni globus i nagradu Sindikata filmskih glumaca (SAG), pa ako je prva njihova saradnja bilo kakav pokazatelj, jedva čekamo da ih ponovo vidimo zajedno.

beetlejuice 1

Ko je u glumačkoj postavi?

Ortega je potvrđena za ulogu Astrid, ćerke nekadašnje glavne junakinje (Lydije Deetz) koju je igrala Winona Ryder. Ryder reprizira svoju prethodnu ulogu, kao i Michael Keaton koji ponavlja naslovnu ulogu duha. Burton je otkrio da se nikada ne bi upustio u pravljenje nastavka da je Keaton odbio da reprizira svog lika.

Tu su Catherine O’ Hara kao Delia, tu je i Justine Tieroux, kao i Monica Bellucci i William Dafoe.

Zaplet filma Beetlejuice 2

Dugo očekivani nastavak prati tri generacije porodice Deetz koje se vraćaju kući u Winter River nakon neočekivane porodične tragedije. Kada tinejdžerka Lydijina ćerka počinje da pravi nevolje paranormalne prirode i samo je pitanje vremena pre nego što Beetlejuice, koji još uvek opseda kuću, ponovo dođe da izazove haos.

Na čemu još radi Jenna Ortega?

Beetlejuice samo učvršćuje Ortegin afinitet prema mračnom – nedavno je imala nekoliko jezivih uloga – pojavljuje se u šestom delu postmodernog horora Scream i u prošlogodišnjem A24 hitu X (uz drugu novu kraljicu filma strave – Miju Goth).

Genna će ponovo igrati Wednesday na Netflixu, u II sezoni, a postala je i ambasadorka za Gris Dior parfem Dior Beauty brenda i najavila je nadolazeći filmski projekat sa Weekndom.

Kada očekujemo Beetlejuice 2?

Film će biti prikazivan u bioskopima od 6. septembra 2024. godine.

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: