Demi Moore o svom povratku u filmu „The Substance“: Ovo nije „protiv muškaraca“ ili „sistema“, već „protiv kretena“

    21.05.2024.
    RECOMMENDED

    Demi Moore zvanično se vratila ulozi u filmu The Substance ili, kako je njen kolega Dennis Quaid nazvao ovaj film na konferenciji za novinare na Kanskom festivalu u ponedeljak, „neverovatnom trećem činu“.

    „Čoveče, to je inspirativno,“ rekao je  Dennis Quaid, koji je takođe pohvalio rediteljku filma, Coralie Fargeat, nazivajući ovaj horor film „zvaničnim rođenjem velikog autora.“ Svetska premijera filma The Substance sa Demi Moore dobila je 13-minutne ovacije na Kanskom festivalu.

    1000002115

    Demi Moore oštro o poruci filma

    Troje aktera, nakon 13-minutnih ovacija ovde u Kanu, najdužih do sada na 77. izdanju festivala, takođe su dobili gromoglasan aplauz kada su zauzeli svoja mesta u press sobi festivala. Film je opisan kao horor sa feminističkim pristupom, koji se vrti oko novog proizvoda pod nazivom The Substance koji obećava da će transformisati ljude u bolju, mlađu verziju njih samih. To je ponuda koja dolazi sa preokretom. Moore glumi TV instruktorku aerobika kojoj su pokazali vrata i dali joj otkaz zbog njene starosti. Ona uzima novi lek i stvara mlađu verziju sebe.

    Tražim stvari koje me guraju izvan moje zone komfora; priliku da postanem bolja osoba i glumica. Ovo je dotaklo mnoge teme sa kojima se svi suočavamo, tražimo validaciju i pripadnost, izjavila je Moore kada ju je novinar upitao o samom procesu stvaranja filma.

    Moje posebno gledište je da bez obzira na to šta se dešava izvan vas, pravi problem je kako se odnosite prema tom pitanju, dodala je Moore na pitnje da li je u redu davati otkaze zbog starosti. Film nije „protiv muškaraca“ ili „sistema“, već „protiv kretena“.

    demi moore

    Dennis Quaid, igra šovinističkog šefa na istoj TV stanici.

    Četrdesete su godine kada žene budu sklonjene u stranu, dok muškarci nastavljaju dalje. Drago mi je što vidim temu kao što je ova o kojoj se ljudi plaše da govore… svi ti barijeri se ruše, dodao je kao odgovor na pitanje o starosti i položaju žena u poslovnom segmentu.

    Mislim da će ovaj film za 20 godina i dalje govoriti o nama, rekao je.

    1000002064

    The Substance predstavlja prvi put da su Moore i Quaid, dve zvezde koje su se probile osamdesetih, zajedno na filmu.

    Uz podršku A1 Pametnog putnog osiguranja i Xiaomi 14 Serije, BURO.Srbija vam donosi priče sa 77. Kanskog filmskog festivala.

    Foto: BURO.

    Saznaj više:
    Povezani članci: