Dune 2 vodič: Sve što treba da znate o nastavku filma Denisa Villeneuvea  

    Dune 2: Timothée Chalamet i Zendaya vraćaju se na Arrakis.
    14.02.2024.
    RECOMMENDED

    Jedan od najiočekivanijih filmova godine, Dune 2, konačno dolazi u domaće bioskope 29. februara (beogradska premijera je 28. februara). Prvi deo filma Dina osvojio je čak 6 Oskara, a fanovi tvrde da bi mogao da nadmaši svog prethodnika.  

    Naravno da verujemo reditelju Denisu Villeneuveu (koji je filmom počeo da se bavi samo da bi mogao sa snimi film po romanu Franka Herberta) kada kaže da je drugi deo još uzbudljiviji od prvog, ali mi sada donosimo neke činjenice koje to i potvrđuju.

    rev 1 DUN2 T3 0084r High Res JPEG

    Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Charlotte Rampling i Javier Bardem deo su stare dobre postave i repriziraju svoje uloge ponovo, ali još zvezda stiže u deo drugi.  

    – Za mene je ovaj film mnogo bolji od prvog dela. U njemu postoji nešto više života. Postoji odnos prema likovima. Pokušavao sam da postignem intenzitet i kvalitet emocija koje nisam postigao sa prvim delom, a koje jesam postigao sa drugim. Ne kažem da je film savršen, ali mnogo sam srećniji sa Dune 2. Jedva čekam da ga podelim sa obožavaocima i ljubiteljima filma, rekao je reditelj.

    rev 1 DUN2 38301r High Res JPEG

    Reditelj filma Dune otkrio je da mora da napravi malu pauzu pre snimanja III dela (Dune: Messiah).

    – Ne znam tačno kada ću se vratiti na Arakis. Možda ću napraviti odlazak pre nego što odem samo da pobegnem od sunca. Radi svoje mentalne stabilnosti, možda ću nešto uraditi između, ali moj san bi bio da poslednji put odem na ovu planetu koju volim, rekao je na konferenciji za štampu u Južnoj Koreji.  

    rev 1 DUN2 43340r High Res JPEG

    Zendaya će naravno da reprizira svoju ulogu u Dini, lik Chani, koliko god puta puta mogla.  

    – Kad god me Denis pozove dobiće od mene da. I ja sa, kao fanovi, uzbuđena da vidim šta će da se desi dalje sa mojim likom. Počela sam da čitam treći deo i pomislila kako sam tek snimila samo prvi deo… Uzbuđena sam zbog onoga što dolazi.  

    image

    Austin Butler je neprepoznatljiv kao Feyd-Rautha 

    Naš odabrani Elvis u filmu Dune 2 igra Feyda-Rautha kojeg je u Lynchovoj Dini iz 1984. Igrao Sting. U pitanju je zao nećak Barona Harkonnena (Stellan Skarsgård) i brat sadističkog Glossua Rabbana (Dave Bautista).  

    rev 1 DUN2 T1 0014 High Res JPEG

    Florence Pugh će biti princeza Irulan  

    Glumica koja ima nominaciju za Oskara, Florence Pugh, pridružuje se franšizi Dune, kao princeza Irulan, ćerka cara Padishah kojeg tumači Christopher Walken. Princeza predstavlja ljubavni trougao sa Chani (Zendaya) i Paulom (Timothée Chalamet), koji mora da se oženi carevom kćerkom kako bi preuzeo kraljevstvo. 

    rev 1 DUN2 T3 0003r High Res JPEG

    Christopher Walken tumači ulogu cara

    Nakon uspeha u seriji Severance na Apple TV+, dobitnik Oskara Christopher Walken pridružuje se glumačkoj postavi nastavka filma Warner Bros. kao car Šadam IV. On igra vladara univerzuma koji je prvobitno poslao porodicu Atreides na Arakis, izlažući ih opasnosti. U filmu Davida Lyncha iz 1984. godine, ulogu je tumačio Jose Ferrer.

    rev 1 DUN2 05908 High Res JPEG

    Ekipi se pridružila i Lea Seydoux

    Kao Lady Margot. U originalnom romanu Franka Herberta, Lady Margot služi Sestricama uprkos tome što je pod uticajem Kuće Corrino.

    rev 1 DUN2 T3 0044r High Res JPEG

    U Dune 2 glavni izbor se pravi između Ljubavi i Smrti

    Film je mitsko putovanje Paula Atreidesa koji se udružuje sa Chani i Fremencima dok kreće na osvetnički put protiv zaverenika koji su uništili njegovu porodicu. Suočen sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog univerzuma, on se trudi da spreči strašnu budućnost koju samo on može da predvidi.

    Fotografije: Blitz film

    Saznaj više:
    Povezani članci: