Kultni par: Elizabeth Hurley & Hugh Grant

16.04.2024.
RECOMMENDED

Elizabeth Hurley i Hugh Grant još su jedan kultni par iz devedesetih, tačnije par koji je obeležio celu jednu eru. Zanimljivo je da su u vrlo turbulentnoj vezi bili 13 godina, od 1987. do 2000, nakon čega su ostali u dobrim odnosima – on je čak krstio njenog sina Damiana.

Elizabeth Hurley, britanska glumica i model, upoznala se sa Hughom 1987. tokom snimanja filma Remando al viento/Rowing With The Wind (horor ljubavna drama, ujedno filmski debi Elizabeth Hurley). Njihova veza je brzo postala javna, a njih dvoje jedan od najvoljenijih parova u Holivudu tog vremena.

elizabeth hurley hugh grant

– Mi smo kao brat i sestra. Mislim da je to delom zbog toga što smo zajedno prošli put od nule do nečega i prošli smo kroz grozne godine na početku kada nijedno od nas nije imalo posao, živeći u malom stanu. To nas je prilično povezalo, ispričao je Hugh mnogo godina kasnije u intervjuu 2018. godine.

Kad su se zavoleli, Hugh je zapravo postajao velika zvezda. Iza sebe je imao uloge u filmovima „Četiri venčanja i sahrana“ i „Razum i osećajnost“, a Eliabeth ga je pratila i podržavala, uporedo gradeći svoju glumačku i modeling karijeru. Uvek je bila njegova pratnja na crvenim tepisima, a dva puta je izazvala pravu pometnju kada je došla zajedno sa Hughom na premijeru filma.

hugh hurley 2

Elizabeth Hurley i Versace haljina

Prvi put bio je to dolazak na premijeru filma „Četiri venčanja i sahrana“, kada je Elizabeth nosila Versace haljinu sa zihernadlama, 1994. godine i kada je zbog toga ušla u modnu istoriju.

elizabeth hurley hugh grant 2

A drugi put, kada su apsolutno sve oči bile uprte u nju na crvenom tepihu, bilo je nakon što je pratila Hugha na premijeru – samo dve nedelje posle skandala koji se dogodio 1995. godine, kada je Hugh uhapšen u Los Anđelesu, u automobilu, jer je koristio usluge prostituke. Glumac je tek nedavno progovorio o tome šta se zaista dogodilo te noći i zašto je prevario Elizabeth. Verovali ili ne, razlog je vrlo jednostavan – bio je neraspoložen.

– Trebalo je da izađe moj prvi holivudski film, tajming je bio odličan. Problem je bio u tome što sam imao veoma visoka očekivanja u vezi sa tom premijerom, a upravo sam odgledao film prvi put i bio sam strašno razočaran sobom. Svi u njemu su bili sjajni, a ja sam bio toliko užasan, da se moje duševno stanje poremetilo, ispričao je Hugh koji je nakon što je pogledao film otišao sam na Sunset bulevar, platio prostitutku 60 dolara, bio uhapšen, platio kaznu od 1000 dolara – da ne završi u zatvoru i morao je da učestvuje u programu za edukaciju o AIDS-u. Seksualna radnica provela je 180 dana iza rešetaka.

elizabeth hurley hugh grant 4

Samo dve nedelje posle skandala sa prostitkukom, koji je preplavio sve svetske medije, Elizabeth je pratila Hugha na premijeri: „Osećala sam se kao da sam upucana“, otkrila je mnogo godina kasnije kod Barbare Walters. Ali je oprostila mu je i ostala je sa njim još pet godina.

Nakon raskida Hugh i Hurley postali su jako dobri prijatelji. Hugh je krstio njenog sina, a glumac je petnaest godina od raskida otkrio u emisiji Watch What Happens Live da je glumica njegova najbolja prijateljica i da im je samo „deo sa seksom ispario“ iz odnosa. U istoj emisiji gostovala je i Hurley koja je rekla da ju je Hugh ponekad stvarno nervirao.

– Volim ga, ali on je vrlo, vrlo iritantan.

hugh hurley

U intervjuu za magazin People, Hurley je otkrila da se ona i Hugh redovno čuju.

– Poslednji put smo jutros razgovarali. Pitala sam ga za savet o scenariju koji sam upravo dobila. I dalje mu se obraćam za savet u vezi sa scenarijima, iako je veoma srećno oženjen čovek, sa petoro dece, a i ja sam veoma srećna u svom životu, no, postoje neki delovi u kojima se odlično slažemo, otkrila je i dodala: „On je prva osoba kojoj se obraćam kad je posao u pitanju“.

hug hurley 7

Sa preko 4 decenije karijere, i Hugh i Hurleyjeva danas su veoma angažovani glumci. Njega uskoro gledamo u nastavku filma o Bridget Jones, a nju ćemo u ovoj godini gledati u filmu koji je pisao i režirao njen sin Damian. Hugh je inače srećno oženjen dugogodišnjom partnerkom, iako je bio zakleti neženja koji je govorio da nikad neće postati roditelj, i ima petoro dece.

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: