Girl Crush Thursday: Radmila Petrović

    06.10.2022.
    RECOMMENDED

    „Ko će da pozove narod na pobunu ako ne pesnikinje, pesnikinje su uvek bile revolucionarne“, rekla je pre nekoliko dana Radmila Petrovič gostujući na televiziji. Naša omiljena pesnikinja i „šmeker devojka“, čiju zbirku poezije „Moja mama zna šta se dešava u gradovima“ ste do sada sigurno naučile napamet, ovih dana dospela je u žižu javnosti zbog svog hrabrog istupanja i govora koji je držala na poslednjem protestu. Podsetimo, protesti su održani jer je medij objavio senzacionalistički intervju sa serijskim silovateljem, zbog čega je neformalna grupa Ženska solidarnost pozvala na okupljanje i iznela zahteve. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1665055624491148.png
    Foto: Ema Bednarž

    U prvim redovima među hrabrim devojkama bila je i Radmila. Ona je nakon toga gostovala u nekoliko emisija gde je izrazila jasne stavove zabrinutosti za položaj i tretman žena. „Negde mora da se postavi granica, negde moramo da kažemo dotle smo trpele – a dalje više ne možemo. Prosto, nemamo više kapaciteta da trpimo“ zaključila je.

    „Da se pojača zakonski okvir kada je u pitanju zaštita žena, strože kazne za nasilnike, brža reakcija policije,, da se menja mentalitet, da žene promene svoj stav, da ojačaju, da prosto više ne trpimo“, poručila je Radmila Petrović.

    Saznaj više:
    Povezani članci: