Pretraga

5 stvari koje treba da znate o filmu \"The Staggering Girl\" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino

Tekst: BURO.


U paralelnom programu Kanskog festivala Luca Guadagnino predstavo je film "The Staggering Girl", napravljen  u saradnji sa kreativnim direktorom modne kuće Valentino Pierpaolo Picciolijem. Ovo su neke od stvari koje treba da znate o ovom kratkom filmu, u kome komadi visoke mode imaju jednaku važnost kao i briljantna glumačka postava.

"Oduvek sam obožavao filmove i još kao tinejdžer sanjao sam da postanem reditelj. Onda sam otkrio modu i shvatio da mogu i kroz nju da ispričam razne priče - i postao sam dizajner", izjavio je Pierpaolo Piccioli u intervjuu povodom ovog filma. On i reditelj filma "Call Me By Your Name" Luca Guadagnino počeli su od Valentino kolekcije visoke mode kao početne skice za scenario, i tek nakon proučavanja tih fantastičnih kreacija, počeli su da rade na priči.


Ona nije bila najočekivaniji izbor ni za Guadagnina ni za Picciolija. Poznata glumica nikada do sad nije sarađivala sa mladim režiserom, a za crveni tepih mnogo češće bira haljine sa potpisom Givenchy i Chanel. Čak i na Kanskom festivalu na kom je film prikazan, u Valentino kreaciji se pojavila samo jednom - na promociji samog filma. Ona igra spisateljicu po imenu Francesca koja dolazi u Njojork iz Rima da poseti svoju slepu majku i uranja u sećanja.


Odličan kasting nije se završio na izboru Julianne Moore. U filmu glumi i Kyle MacLachlan, i to tri različita lika, i nema veze što ni jedan od tih likova nema značajnu ulogu u ovoj priči. Mia Goth se pojavljuje kao Francesca u flešbekovima, a pored nje i glumice Kiki Lane i Alba Rohrwacher. Reditelj je naročito ponosan na činjenicu da je uspeo da nagovori Albau da ofarba kosu u crveno, boju koju prezire.

Filmovi koje Guadagnino pravi uvek su imali zapaženu muziku u njima. Saundtrek za film "Suspiria" radio je Tom York, dok su kultne pesme iz 80ih koje se čuju u filmu "Call Me By Your Name" harmonično ukombinovane sa kompozicijama koje je radio Ryuichi Sakamoto. Reditelj se odlučio da sa japanskim kompozitorom radi i na ovom projektu.


Valentino, Valentino, i open Valentino. Svaki outfit u kojem je Julianne Moore, od plisiranog kaputa do svilenog odela, napravljen je u Valentino ateljeu. Isto važi i za kostime koje nose ostali glumci. Ne preterujemo ako kažemo da su Guadagnino i Piccioli napravili elegantnu reklamu u trajanju od 37 minuta za Valentino kolekciju visoke mode.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar