Pretraga

5 stvari koje treba da znate o filmu \"The Staggering Girl\" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino

Tekst: BURO.

U paralelnom programu Kanskog festivala Luca Guadagnino 2019. predstavio je film "The Staggering Girl", napravljen u saradnji sa kreativnim direktorom modne kuće Valentino Pierpaolom Picciolijem. Ovo su neke od stvari koje treba da znate o ovom kratkom filmu, u kome komadi visoke mode imaju jednaku važnost kao i briljantna glumačka postava.

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 1)

Pierpaolo Piccioli je prvi put radio na filmu

 

"Oduvek sam obožavao filmove i još kao tinejdžer sanjao sam da postanem reditelj. Onda sam otkrio modu i shvatio da mogu i kroz nju da ispričam razne priče - i postao sam dizajner", izjavio je Pierpaolo Piccioli u intervjuu povodom ovog filma. On i reditelj filma "Call Me By Your Name" Luca Guadagnino počeli su od Valentino kolekcije visoke mode kao početne skice za scenario, i tek nakon proučavanja tih fantastičnih kreacija, započeli su da rade na priči.

 

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 2)

U glavnoj ulozi je Julianne Moore

 

Ona nije bila najočekivaniji izbor ni za Guadagninoa ni za Picciolija. Poznata glumica nikada do sad nije sarađivala sa mladim režiserom, a za crveni tepih mnogo češće bira haljine sa potpisom Givenchy i Chanel. Čak i na Kanskom festivalu na kom je film prikazan, u Valentino kreaciji se pojavila samo jednom - na promociji samog filma. Ona igra spisateljicu po imenu Francesca koja dolazi u Njujork iz Rima da poseti svoju slepu majku i uranja u sećanja.

 

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 3)
5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 4)
5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 5)
5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 6)
5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 7)

Pojavljuju se Kyle MacLachlan i Mia Goth

 

Odličan kasting nije se završio na izboru Julianne Moore. U filmu glumi i Kyle MacLachlan, i to tri različita lika, i nema veze što ni jedan od tih likova nema značajnu ulogu u ovoj priči. Mia Goth se pojavljuje kao Francesca u flešbekovima, a pored nje i glumice Kiki Lane i Alba Rohrwacher. Reditelj je naročito ponosan na činjenicu da je uspeo da nagovori Albau da ofarba kosu u crveno, boju koju prezire.

 

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 8)
5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 9)
5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 10)

Muziku je komponovao Ryuichi Sakamoto

 

Filmovi koje Guadagnino pravi uvek su imali zapaženu muziku u njima. Saundtrek za film "Suspiria" radio je Tom York, dok su kultne pesme iz 80ih koje se čuju u filmu "Call Me By Your Name" harmonično ukombinovane sa kompozicijama koje je radio Ryuichi Sakamoto. Reditelj se odlučio da sa japanskim kompozitorom radi i na ovom projektu.

 

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 11)
5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 12)

Kostimi sa Valentino potpisom

 

Valentino, Valentino, i opet Valentino. Svaki outfit u kojem je Julianne Moore, od plisiranog kaputa do svilenog odela, napravljen je u Valentino ateljeu. Isto važi i za kostime koje nose ostali glumci. Ne preterujemo ako kažemo da su Guadagnino i Piccioli napravili elegantnu reklamu u trajanju od 37 minuta za Valentino kolekciju visoke mode.

 

5 stvari koje treba da znate o filmu "The Staggering Girl" koji potpisuju Pierpaolo Piccioli i Luca Guadagnino (фото 13)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor