Amy Adams: Ludačka zavisnost od glume

    16.12.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/adams_cover.jpg

    Zvuči možda krajnje neverovatno, ali vreme Oskara se opasno približilo. Niko se nije nadao ni da će Nova godina ovako brzo da dođe jer se čini da smo svi globalno i dalje zaglavljeni u pokušajima da uprkos svemu, otputujemo negde, kao nekad. Zato su filmovi još jednom pokazali svoju dobru stranu u kriznim vremenima i pomogli gledaocima da slobodno, bez držanja bilo kakve distance, mogu da se izmeste iz realnosti bar na sat ili dva. Iako niko živi ne zna kako će izgledati ovogodišnja ceremonija dodele čuvenih statua – mada sama pomisao da bi crveni tepih bio preplavljen bizarnim nadmetanjem čija je zaštitna maska skuplja dovoljno ushićuje – liste favorita su već počele da se formiraju.

    The winner is…

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1608908001516602.jpg

    Jedan od glavnih kandidata je svakako, sveže prikazan film Hillbilly Elegy, potresna drama o ljudima koje smo skloni da ignorišemo ili u najmanju ruku da neprimećujemo u svakodnevnom životu. Iako celokupna kasting ekipa broji 13 nominacija za Oskara zajedno, sve je izvesnije da Amy Adams ovog puta može da počne sa uvežbavanjem govora ispred ogledala. Svi su složni, uključujući i najstrožije namćore, da malo glumaca može da joj stane rame uz rame, međutim tome doprinosi i činjenica da je ova šestostruko nominovana glumica za Oskara, tokom svoje karijere izvela bezbroj virtuoznih uloga, počevši od svog planetarnog probijanja u indie hitu Junebug, pa sve do portreta Lynne Cheney, u filmu „Čovek iz senke“, političko-biografskoj sagi koja je uzburkala mnoge vode. Međutim, ovo nisu jedine prilike u kojima je Amy Adams uspela da prikaže svoj neverovatni talenat za transformaciju i glumu koja se poput dobre šminke uopšte ne primećuje, već je nizala uloge koje su na isti način uzbuđivale i obožavaoce i kritiku. Zato ne smemo zaboraviti naslove kao što su: „Začarana“, „Sumnja“, „Borac“, „Master“, „Američka prevara“ i „Dolazak“, kao i genijalna gluma u mini seriji „Oštri predmeti“.

    Make America great again

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1608908001737717.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1608908001701754.jpg

    Ovo nije još jedna u nizu priča o lovu na Oskara. Dokaz tome jeste i izvanredna glumačka ekipa, na čelu s Amy Adams iz čije se igre čita da joj je stalo ne samo da pokaže da može ceo Holivud da nosi u zubima, nego i da prenese važnu poruku o ljudima koji su se istinski borili da pobedi život, ali da probudi empatiju i humanost. Na kraju balade, svi smo samo sasvim obični ljudi, sa velikim životnim pričama, baš kao i Amy Adams, sa ili bez Oskara u vitrini dnevne sobe.

    Saznaj više:
    Povezani članci: