Bliži se Filmski festival u Veneciji, obratite pažnju na ove naslove

    24.08.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/08/veneccover.jpg

    Kako se avgust bliži kraju, lagano uklizavamo u septembarsku filmsku festivalsku sezonu. Prva stanica: Lido, Venecija. Sudeći po ovogodišnjoj osvežavajućoj postavi, čeka nas više od nekoliko potencijalnih nominacija za Oskara. Lista naslova u okviru takmičarske selekcije uključuje obećavajuće naslove među kojima su „Blonde“, biografija o Marilyn Monroe, zatim film „Don’t Worry Darling“ Olivie Wilde, kao i „Bones and All“ sa Timothée Chalametom kao zvezdom neobične ljubavne priče, ali to je tek vrh ledenog brega. Od 31. avgusta do 10. septembra glavna tema su – filmovi, a na ove treba da obratite pažnju.

    Tár

    Možda je dovoljno da vam kažemo jedno: Cate Blanchett? Film Todda Fielda je simfonijski prikaz renomirane dirigentkinje koju glumi višestruka dobitnica Oskara. Zagonetni trejler ne otkriva gotovo ništa, ali film obećava!

    White Noise

    „White Noise“ je crna horor komedija koji je napisao i režirao Noah Baumbach, adaptirana po istoimenom romanu Don DeLilla iz 1985. godine. Ovo je jedanaesti igrani film reditelja koji nas je poslednji put oduševio naslovom „Marriage Story“, a u kom Adam Driver ponovo igra glavnu ulogu. (Čitajmo između redova.) „White Noise“ donosi priču o životu jedne američke porodice koja se, kao i svaka druga, bori sa egzistencijalnim krizama i ali i ozbiljnom nesrećom koja je zadesila grad u kom žive.

    The Whale

    The „Whale“ je o z b i lj a n ovogodišnji kandidat. Od „Rvača“ do „Crnog labuda“, opsesija Darrena Aronofsky dramatičnim fizičkim transformacijama oduvek je bila očigledna, ali njegova najnovija drama sadrži, čini se, najneverovatniju do sada. Nakon što je izgubio vezu sa ćerkom tinejdžerkom kada je napustio porodicu zbog muškog ljubavnika koji je kasnije umro, Brendan Fraser, povučen nastavnik engleskog jezika, počinje sa emocionalnim prejedanjem dok pokušava da obnovi svoj odnos sa detetom.

    Bardo

    „Bardo“, u režiji kritičara Alejandra G Iñárritua, prati život poznatog meksičkog novinara i dokumentariste koji se vraća kući gde ga čeka obračunavanje sa ličnim problemima, vezama i prošlim životom u Meksiku. „Bardo“ je jedna „obična“ ljudska priča za koju smo sigurni da će nas dirnuti i sa kojom svako na nekom nivou može da se poistoveti.

    Bones And All

    „Bones and All“ je sve samo ne još jedan u nizu klasičan ljubavni film. Narativ se zasniva na istoimenom romanu spisateljice Camille DeAngelis i prati dvoje kanibalističkih tinejdžera koji se zaljubljuju, a koje igraju Timothée Chalamet i kanadska glumica Taylor Russell. Radnja se odvija osamdesetih, a u centru premise je mlada devojka Maren koja putuje SAD-om zajedno sa dečkom u potrazi za ocem koji je nestao. Režiser Luca Guadagnino je izjavio da je samo srce filma nežno i privrženo likovima te da ga zanima gde će ih njihova emocionalna putovanja odvesti. I nas!

    Don’t Worry Darling

    Oko ovog filma se od samog početka digla buka – Don’t Worry Darling – uskoro ćemo saznati da li je čitava drama imala osnova. Film je psihološki triler Olivie Wilde, u kom i ona sama igra sporednu ulogu, a nosioci glavnih uloga su Harry Styles i Florence Pugh – naizgled savršeni par koji počinje da sumnja da njihova utopijska komuna krije više nego što se na prvu čini. Jedvačekanje se popelo do usijanja!

    The Banshees of Inisherin

    „The Banshees of Inisherin“ je tragikomedija koja zauzima pozornicu na padinama, plažama i pabovima zapadne Irske i predstavlja studija karaktera Martina McDonagha iz 20-ih. Film prikazuje Colina Farrella i Brendana Gleesona kao dva prijatelja koji se nađu u ćorsokaku kada jedan od njih dvojice u potpunosti prekine kontakt sa drugim. Ova odluka doživljava tačku kulminacije kada izazove raskol u celom gradu.

    Blonde

    Da li ste već videli kako izgleda Ana de Armas u novom filmu o Marilyn Monroe? „Blonde“ je još jedan od filmova koji je od prvog dana trn u oku javnosti. Dok se pitamo da li je ovo još jedan jeftini pokušaj da se zaradi na liku i delu Marilyn ili ozbiljniji projekat, ruku na srce, moramo da priznamo da je Ana iznad očekivanja. Krajnji sud ćemo moći da damo nakon premijere.

    The Son

    Francuski pisac i reditelj, Florian Zeller, vraća se sa drugom adapatacijom jednog od svojih komada: „The Son“. Glavne uloge poneće fenomenalni Hugh Jackman, Vanessa Kirby, Laura Dern i Anthony Hopkins – nakon osvojenog Oskara za ulogu u filmu „The Father“. Film prati užurbani život bračnog para i bebe koji se okreće naglavačke kada se Peterova bivša žena pojavljuje sa njihovim sinom tinejdžerom.

    Saznaj više:
    Povezani članci: