Pretraga

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih

Tekst: BURO.

Netflix nastavlja da nas zavodi serijama i filmovima inspirisanim istinitim pričama, a mi mu se bespogovorno prepuštamo. Ovo je lista najsvežijih true events based naslova, na ovoj i drugim streaming platformama.

The Good Nurse

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih (фото 1)

"The Good Nurse" je sve suprotno od dobre medicinske sestre, odnosno medicinskog brata. Ova istinita priča ima težak i gorak ukus, jer nas suočava sa najgorom zloupotrebom medicinske profesije. Sumnjajući da je njen kolega, Eddie Redmayne, odgovoran za niz misterioznih smrtnih slučajeva pacijenata, medicinska sestra koju tumači Jessica Chastain rizikuje svoj život da bi otkrila istinu. Po nekim procenama, reč je o jednom od najplodnijih serijskih ubica u istoriji, a pravi broj njegovih žrtava verovatno nikada neće biti poznat. 

The Watcher

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih (фото 2)

"The Watcher" serija će vas ubediti da kupite sigurnosne kamere za svoj dom. Reč je istinitoj priči o mladom bračnom paru koji se seli u kuću koju su zamišljali kao raj, ali koja biva pretvorena u pakao kada su Maria i Derek Broaddus (Naomi Watts i Bobby Cannavale) počeli da dobijaju zlokobna anonimna pisma. Rešeni da saznaju ko je izvesni Watcher, oni kreću u razotkrivanje identiteta svojih komšija i shvataju da apsolutno nikome ne mogu da veruju. 

Call Jane

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih (фото 3)

"Call Jane" je američki dramski film u kom će trudnoća jedne domaćice iz pregrađa pokrenuti revoluciju. Nju tumači Elizabeth Banks koja rizikuje sve kako bi ženama omogućila izbor koji ona nije imala. Film je inspirisan stvarnom grupom žena pod nazivom The Janes koja je omogućila pristup bezbednim abortusima u oblasti Čikaga u periodu pre presude Vrhovnog suda u predmetu Roe protiv Wadea koji je legalizovao abortus širom zemlje.

Dahmer

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih (фото 4)

Iako je toliko toga pogrešnog u Netflixovoj seriji o Jeffrey Dahmeru, upravo stiže vest da će biti obnovljena za još dve sezone! Ukoliko vam je nekim čudom ova jeziva istinita priča - o kojoj je internet celog meseca neumorno brujao - promakla, reč je o ekranizaciji monstruoznog serijskog ubice osuđenog na 15 vezanih doživotnih robija zbog ubistava 17 muškaraca i dečaka u Milvokiju u periodu od 1978. do 1991. Serija je opsela nemali broj gledalaca, ali i pokupala negativne kritike na račun presirove ekranizacije Jeffreyevog iživljavanja nad mrtvim telima žrtava, kao i zbog činjenice da je Netflix odlučio da profitira od tuđe tragedije pri tome zaobilazeći kontaktiranje porodica preminulih i ne-daj-bože njihove saglasnosti za ekranizaciju. 

She Said

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih (фото 5)

Kada su novinarke New York Times-a, Megan Twohey i Jodi Kantor, objavile izveštaj koji razotkriva optužbe za seksualno zlostavljanje protiv moćnog holivudskog producenta, Harveya Weinsteina, stvorile su polaznu tačku za #MeToo pokret, razbijajući decenije ćutanja o seksualnim napada i uznemiravanjima. Talas progovaranja nastavlja da nas preplavljuje, a ovakvi filmovi su važne tačke borbe i punktovi podrške na tom putu koji će sigurno još trajati.

Lambourghini

Filmovi i serije po istinitim pričama trendinguju, donosimo vam listu najnovijih (фото 6)

"Lamborghini: The Man Behind the Legend" je američki biografski film koji je napisao i režirao Robert Moresco, sa Frankom Grillom u glavnoj ulozi italijanskog preduzetnika Ferruccia Lamborghinia i uskoro stiže u bioskope! Sve što vas je ikada zanimalo o ovom genijalnom pronalazaču automobila saznaćete uskoro.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor